Araştırma şirketi Canalys, bir akıllı saat için küresel pazar için bir rapor daha verdi. Dünya çapında akıllı saat sevkıyatları, 2020’nin ilk çeyreğinde yıllık %12 büyüdü.

Bu, özellikle COVID-19’un yayılmasını ve üretim süreçlerine, lojistiğe ve tüketicilere getirdiği tüm sonuçları göz önüne aldığımızda oldukça harika bir sonuç. Akıllı telefon işini örnek alırsak, pandeminin ilk çeyrekte akıllı telefon satışlarını nasıl azalttığını görebiliriz. Ancak, bu düşüş eğilimi akıllı saat segmentinde takip etmiyor.

Apple, 5.2 milyon çoklu Apple Watch modeli gönderisiyle hala akıllı saat pazarının alanına sahiptir. Ancak, bu rakam, geçen yılın sonucuyla karşılaştırırsak, %13 daha az gönderiyi temsil eder. Huawei, yıllık %113 büyüme ile 2.1 milyon adet ile ikinci sırada yer alıyor. 

Samsung, 2019’un ilk çeyreğinde 1,2 milyona kıyasla 1,8 milyon ünite ile üçüncü sırada yer alıyor. Garmin ve Fitbit sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada yer alıyor. Garmin Yıllık %24 büyüdü, Fitbit ise yıllık %21 düştü.

İlk çeyrekte, Kuzey Amerika akıllı saat sevkiyatlarının üçte birinden azını oluşturdu. Ancak, Apple Watch modellerine olan talep yurtdışı pazarlarında sürekli olarak arttı. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da satışlar düştü. Canalys’e göre, bu düşüş, Kuzey Amerika’nın Apple AirPod’lara daha fazla odaklanmasından kaynaklanıyor, çünkü bu geçmiş tatil sezonunun Apple aksesuarı olmalı. Kuzey Amerika dışındaki büyümesi, Güneydoğu Asya ve Latin Amerika’daki taşıyıcı tanıtımlarına bağlanabilir.

Çin akıllı saat segmentine liderlik ediyor

Araştırma firması Çin’de büyük bir büyümenin görüldüğünü belirtiyor. Akıllı saat gönderilerinin büyük çoğunluğu ülkede yoğunlaştı. Rapora göre, Xiaomi ve Apple, Çin’in bağlı akıllı saatlerinin çoğunu oluşturdu. Görünüşe göre, satışlardaki son artış ülkedeki akıllı saat segmentini taşıyor. Akıllı saat satışları Xiaomi, Huawei ve Oppo gibi yerel markalarla önümüzdeki markalarda büyümeye devam edebilir.

Canalys araştırması birkaç yıl sonra akıllı saatlerin nihayet müşterileri yakaladığını ortaya koyuyor. Akıllı telefonun bugün teknoloji meraklıları için neyi temsil ettiği hala uzak olabilir, ancak şimdi birkaç yıl önce çok daha alakalı. Bu değişikliği akıllı saatler için gelişmiş ve kullanışlı özelliklerin gelişiyle ilişkilendirebiliriz. EKG ve SpO2 okuyucuları gibi özellikleri listeleyebiliriz. İkinci özellik COVID-19 salgını sırasında çok daha önemli hale geldi çünkü kullanıcıların vücuttaki oksijen seviyesini kontrol etmelerine yardımcı oluyor.

Akıllı saat segmentinin önümüzdeki çeyreklerde nasıl performans göstermeye devam edeceğini merak ediyoruz, ancak bir düşüş beklemiyoruz.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like