Raspberry Pi tek kartlı bilgisayar ailesi, 8GB bellek ile gelen yeni bir model içerecek şekilde büyüdü ve 75 $ ‘a geliyor. Şu anda satılmakta olan diğer iki Pi varyantının fiyatları değişmeyecek, 2GB model 35 $ ve 4GB 55 $ mal olacak.

Raspberry Pi Vakfı geçen yıl piyasaya sürülen Pi 4’ten bu yana 8GB’lık bir versiyona bakmasına rağmen, modeli tanıtmanın önündeki engel, 8GB LPDDR4 paketinin gerekli formda olmamasıydı. Nihayet bu yılın başlarında Micron’dan uygun bir parça bu gelişmeye yol açtı.

8GB Raspberry Pi 4’ün kart tasarımındaki tek değişiklik, USB-C güç konektörünün yanında bulunan yeni bir anahtar modu güç kaynağıdır. Bu mevcut vakalar için bir sorun oluşturmamalıdır.

Ayrıca, daha büyük bellek havuzunu daha iyi kullanmak için, Raspberry Pi Vakfı işletim sisteminin 64 bit sürümünü tanıtacaktır. Bunun bir beta sürümü burada bulunabilir , ancak şirket ayrıca seçenek olarak Ubuntu ve Gentoo gibi diğer 64 bit işletim sistemlerinden de bahsediyor . Dahası, Raspberry Pi Foundation’ın işletim sisteminin hem 32 bit hem de 64 bit sürümleri şimdi Raspbian yerine Raspberry Pi OS adı ile gönderilecek.

Şirket, bu değişiklikle ilgili olarak “Yeni kullanıcıların Raspberry Pi için önerilen işletim sistemimizi bulmasının mümkün olduğunca kolay olmasını sağlamak istiyoruz” dedi. “Yeni adın daha fazla insanın bilgisayarlarımızı ve yazılımımızı kullanırken kendinden emin hissetmesine yardımcı olacağını düşünüyoruz.”

Raspberry Pi 4 Model B’nin 2GB, 4GB ve en yeni 8GB modeli için satın alma seçenekleri burada bulunabilir .

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like