Çinli üretici, TikTok ile piyasada oldukça iyi gidiyor. Şirketi çevreleyen tartışmalara rağmen, mali raporu harika görünüyor. TikTok ve Çince versiyonu Douyin, bu yılın ilk çeyreğinde dünya çapında yaklaşık 315 milyon indirmeye ulaştı.

Ayrıca, Nisan 2020 için en yüksek uygulama içi geliri elde etti. Bu şaşırtıcı performans TikTok ile sınırlı değil. Ana şirketi ByteDance de gayet iyi gidiyor.

Raporlara göre, ByteDance’in geçen yıl 17 milyar dolardan fazla geliri ve 3 milyar dolardan fazla net kârı vardı. Veriler, ByteDance’in dünyanın en değerli girişimi haline geldiğini ve hızla büyüdüğünü gösteriyor. ByteDance’ın geçen yılki 17 milyar dolarlık geliri, 2018’deki toplam gelirinin iki katından fazla.

Şu anda, bir dizi ByteDance uygulaması her ay yaklaşık 1,5 milyar aktif kullanıcı çekmektedir. TikTok, Douyin ve Toutiao büyük indirmeleri çekiyor. Bu ay, ByteDance ayrıca Walt Disney’in yayın medyası kralı Kevin Mayer’i TikTok’un CEO’su olarak getirdi.

ByteDance diğer internet şirketleri için güçlü bir rekabete sahip

Zhang Yiming liderliğindeki ByteDance, Facebook ve Alfabe gibi Amerikan internet devleri için güçlü bir rakip haline geliyor. Facebook’un Instagram’ı 2019’da yaklaşık 20 milyar dolarlık reklam geliri getirdi. Google’ın video departmanı, YouTube’un geçen yıl reklam satışlarının 15,1 milyar dolar olduğunu iddia etti.

ByteDance, e-ticaret ve oyun gibi gelişmekte olan alanlarda işini güçlendiriyor. Bu yıl, şirket bir istihdam dalgası başlattı ve 2020 yılına kadar 40.000 iş eklemesi bekleniyor. ByteDance, çalışan sayısı açısından e-ticaret devi Alibaba Group Holding’e eşit olmayı umuyor. Şimdiki arka plan, dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin çalışanları işten çıkarmasıdır.

ByteDance geçen sene halka arz (Halka Arz) hakkında çok bir ön tartışma yaptı. Ancak finansal performansı göz önüne alındığında, bu şirket halka açılmak için acele etmiyor. Raporlara göre, şirketin şu anda elinde 6 milyar dolardan fazla nakit var.

Bir araştırma enstitüsü olan CB Insights, SoftBank Group, General Atlantic ve Sequoia tarafından düzenlenen ByteDance’in dünyanın en değerli girişimi haline geldiğini söyledi. Bloomberg News tarafından yayınlanan bir önceki rapora göre, bazı özel sermaye işlemleri son zamanlarda Çinli şirkete ikincil piyasada 105 milyar ila 110 milyar dolar arasında değer verdi. 

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like