Acer, Predator oyun serisiyle birçok benzersiz ve ilginç fikir üretti. Predator Helios, kayan bir klavye ile yenilikçi oyun fikirleri çizgisinde.

Dışarı açılan klavye gerçekten düzgün bir fikir. Dışarı kaydırmak iki fan açığa çıkarır ve daha iyi havalandırma sağlar. Klavyeyi dışarı kaydırdığınızda, Predator Helios 700 otomatik olarak CPU ve GPU’yu overclock eder. Aslında, bu bilgisayarda dört önceden ayarlanmış hız aşırtma modu vardır.

Acer’ın bana gönderdiği model 3.999 dolara mal oluyor, ancak 2.000 dolardan başlıyor. Öyleyse bir şey hakkında net olalım. Bu dizüstü bilgisayar oyun oynamak ve oyun sırasında performansı kesinlikle önemseyen insanlar içindir. Bu, Lenovo Legion Y540 gibi değil , iş ve ara sıra oyun için iyi olduğunu söyleyebiliriz . Çünkü sadece Predator Helios 700 güçlü değil, aynı zamanda boyuta ve ağırlığa da sahip. Bu ofise getirdiğin bir şey değil. Oyun kazandığınız bir şey.

ÖZELLİKLERİ

İşlemciIntel Core i9-9980HK (16MB Akıllı Önbellek, 5.0GHz’e kadar Turbo Boost ile 2.4GHz, DDR4)
GPUNvidia GeForce RTX 2080, 8 GB ayrılmış GDDR6 VRAM, hız aşırtmalı
GörüntüleIPS (Düzlem İçi Geçiş) teknolojisine sahip 17,3 inç ekran, Full HD 1920 x 1080, yüksek parlaklık (300 nit) Acer ComfyView LED arkadan aydınlatmalı TFT LCD, 144 Hz ve G-SYNC desteği
Vücut16,93×11,77×1,64 inç, 10,6 lira
Hafızaİki SO-DIMM modülü kullanan 32 GB DDR4 2666 MHz SDRAM
Depolama1 TB (1024 GB Gen 3×4 NVME PCIe, RAID 0), bir sabit sürücü yuvası mevcut
Ports(1) Thunderbolt 3
(1) DisplayPort ile USB 3.1 Gen 2 Tip-C
(3) USB 3.1 Gen 2 Tip-A (biri USB şarjlı bir adet)
(1) HDCP ile HDMI 2.0
(1) DisplayPort 1.4
(1 Ethernet (RJ-45)
(1) 3,5 mm ses çıkışı
(1) 3,5 mm ses girişi
(1) DC girişi
(1) Kensington kilidi
SesWaves Nx kullanarak MaxxBass, MaxxVolume, MaxxDialog ve hiper gerçekçi 3D Ses özelliklerine sahip Waves MaxxAudio ses teknolojisiAcer Purified.İki yerleşik mikrofonla ses teknolojisi. Özellikler arasında uzak alan başlatma, tuş bastırma, ses izleme, uyarlamalı hüzme oluşturma, ses tanıma geliştirme, önceden tanımlanmış üç mod bulunur: ses tanıma, kişisel arama, konferans görüşmesiDaha düşük bozulma, daha geniş frekans aralığı, kulaklık benzeri ses ve güçlü ses için Acer TrueHarmony teknolojisiSesli Cortana ile uyumluSkype Kurumsal için sertifikalıDahili Subwoofer ile gerçek 5.1 Kanal Surround Ses
BağlantıWLANKatil Wi-Fi 6 AX1650802.11 a / b / g / n + acR2 + balta (Standart Öncesi) kablosuz LANÇift Bant (2,4 GHz ve 5 GHz)2×2 MU-MIMO teknolojisiBluetooth 5’i desteklerLANKatil Ethernet E30002,5 GB EthernetLAN’da uyandırma hazır
Klavye ve dokunmatik yüzeyDokunmatik
yüzey İki parmakla kaydırmayı destekleyen çok hareketli dokunmatik yüzey; Tutam; Cortana’yı açmak için hareketler, Eylem Merkezi, çoklu görev; uygulama komutlarıMicrosoft Precision Touchpad sertifikasıNeme dayanıklıKlavye
103- / 104- / 107-tuşlu FineTip RGB Anahtar Başına arkadan aydınlatmalı klavye, bağımsız standart sayısal tuş takımına sahip WASD’de lineer Switch MagForce değiştirilebilir tuşları, uluslararası dil desteğiKontrol tuşlarıTurbo anahtarıProgramlanabilir tuş
pil71,9 Wh 4670 mAh 15,4 V 4 hücreli Li-ion pil paketi
Web kamerasıKarşılaştırma FHD web kamerası ile:1920 x 1080 çözünürlük1080p FHD ses / video kaydıSüper yüksek dinamik aralık görüntüleme (SHDR)
işletim sistemiWindows 10 Ana Sayfası
Fiyat$ 3999

TASARIMI

Predator Helios 700 devasa bir makinedir. Yukarıda belirttiğim gibi, bu rekabetçi oyun için bir dizüstü bilgisayar. Daha taşınabilir bir şey arıyorsanız, daha az bir Predator’a veya Acer’ın gündelik Nitro oyun dizüstü bilgisayar serisine bakabilirsiniz. Ama büyük boyutta, büyük güç gelir.

Ve büyük olduğunu söylediğimde, demek istediğim. Bu şey bir buçuk inçten daha kalın ve 10 buçuk poundun üzerinde bir ağırlığa sahip. Çoğu standart dizüstü bilgisayar çantasına bile sığdıramazsınız.

Predator Helios 700 derin mavi bir tonda gelir ve tüm aksan mavidir. Aslında, kapakta Predator logosu gibi sadece mavi renkte yanabilen bazı aydınlatma alanları vardır. Tuhaf bir şekilde, özelleştirilemeyen iki ışıktan biri, diğeri ise trackpad. Ayrıca, her iki tarafta ve arkada mavi delikler bulacaksınız, böylece çift fanları köşelere yerleştirerek daha iyi soğutma sağlar.

Bağlantı noktalarına gelince, bol miktarda var ve bunlar kaliteli bağlantı noktaları. PC’nin sağ tarafında, biri Thunderbolt 3 ve biri USB 3.1 Gen 2 olmak üzere iki USB C Tipi bağlantı noktası vardır. Her iki bağlantı noktası da açıkça işaretlenmiş olsa da, iki bir tanesi diğerinden daha az olduğunda, birbirinin hemen yanında aynı görünümlü portlar bulunur. Ayrıca sağ tarafta bir USB 3.1 Gen 2 Tip-A bağlantı noktası vardır.

Sol tarafta Ethernet, ses girişi ve ses çıkışı ile birlikte iki USB 3.1 Gen 2 Tip-A bağlantı noktası daha bulunmaktadır. Evet, bir kulaklık kullanıyorsanız, iki adet 3,5 mm iğneli veya bir USB kulaklığa sahip olmanız gerekir.

Arkada tam boyutlu bir DisplayPort 1.4 bağlantı noktası, HDMI 2.0 ve bir güç girişi var. Bunu 4K monitöre veya daha yüksek yenileme hızına sahip bir FHD veya QHD monitöre bağlamakta sorun yaşamamanız gerekir. Bu bilgisayarda bant genişliği ve grafik gücü olan bağlantı noktaları bulunur.

144Hz EKRAN VE SES

Acer Predator Helios 700, Nvidia G-Sync’i destekleyen 17.3 inç 1080p 144Hz ekrana sahip ve oldukça tatlı. Kare hızını Nvidia Denetim Masası uygulamasını kullanarak kontrol edebilirsiniz, garip bir şekilde önceden yüklenmemiş bir şey, Acer çok daha fazla şey önceden yüklediğinde garip bir ihmal. Neyse ki, kutudan çıkar çıkmaz deneyime başlar başlamaz yüklemenizi isteyen bir mesajla karşılaşacaksınız.

Bir oyun dizüstü bilgisayarından beklediğiniz gibi, dokunmatik desteği olmayan mat bir parlama önleyici ekran. Dokunmatik ekranlar yanlış dokunuşlara sahip olabilir ve nadir de olsa bu yanlış zamanda olmasını istediğiniz bir şey değildir. Ve elbette, kamaşmalar oyunu görmeyi zorlaştırıyor. Acer’ın mat ekranlarına düşkünlüğüm var, çünkü bazı rakiplerin yaptığı gibi yıkanmış görünmüyorlar.

1080p çözünürlük, daha yüksek bir yenileme oranına izin verdiği için de iyidir. 144Hz kesinlikle 60Hz’den daha iyidir. Daha akıcı hareket sağlar ve oyununuzu kesinlikle geliştirir. Bununla ilgili tek sorunum yaklaşık dört bin dolar için daha da yüksek bir yenileme oranı istiyorum. Örneğin, Nisan ayında açıklanan Predator Triton 500’ün 300Hz yenileme hızı var. Bu dizüstü bilgisayar daha yeni 300Hz bilgisayarlardan önce geliyor, bu yüzden adil bir ihmal, ancak biraz daha iyi bir şey istiyorsanız bu bilgisayarda bir yenileme beklemek isteyebilirsiniz.

Predator Helios 700, 3D ses ve Acer TrueHarmony için Waves MaxxAudio kullanıyor. Hoparlörler kulağa hoş geliyor ve onlar da yüksek. Kulaklık kullanmak zorunda olduğum yerde kaç oyun bilgisayarı kullandığımı gerçekten söyleyemem çünkü sadece PC’deki hoparlörler kesemedi. Bu işi yapar ve işi iyi yapar.

HYPERDRİFT KLAVYE VE İZLEME DÖRTGENİ

Klavye bu incelemenin en önemli noktasıdır, ancak bir an için kaydırmak konusuna geleceğiz. Doğal olarak, RGB aydınlatması var ve tonlarca seçenek var. Aydınlatmayı tuşa, bölgeye veya hepsine aynı anda ayarlayabilir ve 16,8 milyon renkten herhangi birini kullanabilirsiniz. Sağdaki sayısal tuş takımında, üç kısayol tuşunu, hız aşırtmayı, fanları ve daha fazlasını programlamanın yanı sıra aydınlatmayı kontrol etmek için kullanabileceğiniz PredatorSense uygulamasını başlatmak için özel bir düğme var.

Klavye basitçe çekerek dışarı kayar ve kafanızın karıştığını belirten küçük bir çıkartma görürsünüz. Bunu yaptıktan sonra, bir çeşit sanal motorun çalıştırılması gibi net bir şekilde tasarlanmış bir ses ve ekranda “otomatik hız aşırtma” yazan bir mesaj duyarsınız. Bu aynı zamanda iki fanın üzerinde daha fazla havalandırma deliği açığa çıkararak daha iyi hava akışı sağlar. Orada da PredatorSense’te yeniden özelleştirilebilen aydınlatma var.

Üç kısayol tuşunun yanında da bir Turbo düğmesi var. Bu düğmeye basarsanız, fanların maksimum ayarlarına başladığını duyarsınız ve performans olabildiğince zorlanır.

Radarın altında biraz uçuyormuş gibi hissettiren güzel bir şey, sistemin hız aşırtmanın çok kolay bir yolu olmasıdır. BIOS’a girmek ve CPU ayarlarını yapmak yerine PredatorSense uygulamasını açmak zorunda bile değilsiniz. Ayrıca yazarken veya oynarken hoş bir avuç içi dayanağı.

İzleme dörtgeni tıklanabilir değildir, bu da bir oyun dizüstü bilgisayarı için şaşırtıcı değildir. Bir oyun sırasında yanlışlıkla tıklamak istemezsiniz. Altında iki fiziksel düğme ve onu çevreleyen mavi bir ışık var. Tıpkı kapaktaki Predator logosu gibi, aydınlatmanın rengi değiştirilemez. Ancak bunun için, isterseniz kapatabilirsiniz.

Mavi ışık beni şaşırtıyor. RGB aydınlatma söz konusu olduğunda, her şeyin senkronize olmasını istiyorum, bu yüzden izleme dörtgenini klavyeyle eşleştiremezsem, bu sinir bozucu. Unutmayın, bu ucuz bir makine değil.

PERFORMANS, HIZ AŞIRTMA VE PİL ÖMRÜ

Acer Predator Helios 700, her ikisi de overclock yapılabilen bir Intel Core i9-9980HK CPU ve Nvidia GeForce RTX 2080 GPU içerir. Evet, dokuzuncu nesil bir CPU ve evet, bu bir noktada 10. nesil çiplerle yenilenecek.

PredatorSense uygulamasında dört farklı hız aşırtma ayarı vardır: Normal, Hızlı, Artırılmış ve Aşırı. İsterseniz bunları CPU ve GPU için ayrı ayrı kontrol edebilirsiniz. HyperDrift Klavye ‘yerleştirildiğinde’, Normal ve Hızlı’ya erişebilirsiniz. Aslında, CPU ve GPU üzerinde ayrıntılı denetim istemiyorsanız, PredatorSense’i hiç açmadan bu ayarların her birine erişebilirsiniz.

Normal moddaysanız, HyperDrift klavyesini kaydırmak sizi otomatik olarak Artırılmış moda geçirir. Bu ayarlardan herhangi birinde Turbo düğmesine basmak sizi Hızlı veya Aşırı modlara sokar.

Performans olağanüstü ve Turbo seçeneğini çok fazla tercih etmediğim için, çok yüksek olduğu için, oyun oynarken herhangi bir GPU işleme engelinden geçmenin kolay bir yolu vardı. Oyununuz biraz kekelemeye başlarsa, Turbo düğmesine basmanız yeterlidir.

Pil ömrünün sonuna kadar unutun. 71,9Wh’lik bir bataryaya sahip, ancak bu bilgisayarın arkasında o kadar çok güç var ki, takılı olmadan gerçekten bir oyun oynayamazsınız. Birkaç saat bitecek ve tükenecek. oynarken suyu isteyeceğiniz bir şey değil. Bu şaşırtıcı değil elbette. Yapılacak güç ve pil ömrü arasında bir denge var ve bu dizüstü bilgisayar her şeye performans katıyor.

Kıyaslamalar için, her testi Normal ve Extreme modlarında çalıştıran PCMark 8, PCMark 10, 3DMark ve VRMark kullanılmış.

Açıkçası, overclock burada önemli bir fark yaratıyor. Ayrıca, Mavi Oda testini nasıl geçmediği konusunda endişelenmeyin. Bu testi geçen bir PC’yi hiç görmedim.

SONUÇ

Acer Predator Helios 700, bir oyun dizüstü bilgisayarının mutlak canavarıdır. Ek havalandırma sağlayan sürgülü klavye ile hız aşırtmayı kolaylaştırır. Tek sorun, dört bin dolar için tam olarak mevcut özelliklere sahip olmaması.

10. nesil Intel işlemcilere sahip değil ve ekran 144Hz iken, dizüstü bilgisayarlarda şimdi daha yüksek yenileme hızı ekranları var. Açıkçası, Acer bu bilgisayarı yenileyecek ve bunu almak için o zamana kadar beklemek isteyebilirsiniz. Hala bir canavar, ama yeni model çıktığında, muhtemelen bunun fiyatı biraz düşecek.

Aynı zamanda büyük, ağır ve harika pil ömrü elde etmiyor, ancak bu kadar fazla güce sahip olmanın maliyeti. Nvidia’nın RTX GPU’larından gelen gerçek zamanlı ışın izleme ve DLSS, yüksek yenileme hızı ve zaten güçlü dahili dahili hız aşırtma gücü ile oyunlar harika görünüyor ve oynuyor.

KAYNAK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like