Google‘ın başlangıçta bu haftanın ilerleyen saatlerinde bir Android 11 beta lansman etkinliğine ev sahipliği yapması gerekiyordu. Ancak şirket, herhangi bir sebep göstermeksizin etkinliği son dakikada iptal etti. Şimdi, ilk Android 11 beta sürümünü yanlışlıkla bazı Pixel sahiplerine göndermiş gibi görünüyor.

Şimdiye kadar gördüğümüz Geliştirici Önizleme sürümleriyle karşılaştırıldığında, Android 11‘in ilk beta sürümü bir dizi değişiklik ve iyileştirme yapacak. Aşağıda, @MishaalRahman tarafından bildirilen değişikliklerin bazılarına bir göz atın.

Yeni Simge Şekli Bindirmeleri

Android 11 beta 1’de üç farklı simge şekli yer paylaşımı bulunur. Aşağıdaki ekran görüntülerine bakarak, simge şekilleri kesinlikle biraz garip görünüyor.

Wi-Fi Geliştirilmiş Mac Rasgeleleştirmesi

Gizli Geliştirici Seçenekleri menüsünde yeni bir “Wi-Fi gelişmiş Mac Rastgeleleştirme” seçeneği var.

Yeni Güç Menüsü

Android 11 Beta 1’de, kartlarınızı gösterecek ve güç menüsündeki cihaz kontrolleriyle birlikte geçen yeni bir Güç menüsü var. Bu yeni güç menüsü de dün sızdırılmış bir görüntüde detaylandırıldı.

Uygulama Önerileri İçin Yeni Seçenekler

Pixel başlatıcısında uygulama önerilerini kontrol etmek için yeni seçenekler var. Artık belirli uygulamaların önerilmesini engelleyebilirsiniz. Ayrıca uygulama çekmecesinde veya ana ekranda uygulama önerilerini devre dışı bırakma seçeneği de vardır.

Android 11 beta 1’de şimdiye kadar keşfedilen büyük değişiklikler var. Henüz keşfedilmemiş başka değişiklikler de vardır. Google’ın Android 11 beta programı, şirketin Android 11 beta lansman şovuna resmi olarak ev sahipliği yapmasının ardından resmi olarak başlamalıdır.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like