Apple, oldukça yakın bir zamanda kendi geliştirmiş olduğu M1 işlemcisinden güç alan yeni Mac modellerini tanıtmıştı. ARM mimarisi ile geliştirilmiş olan bu yeni yonga setinden güç alan MacBook Air, 13 inç MacBook Pro ve Mac Mini olarak üç farklı model piyasaya sürüldü. Etkinlik sonrasında yeni M1 işlemcili Mac modelleri için uygulama desteğinin kısa süre içerisinde geleceği belirtilmişti. Şimdi ise Adobe tarafından Photoshop desteği M1 işlemcili modeller için sunulmaya başlandı.

Popüler yazılım şirketi Adobe, Apple M1 işlemcili Mac cihazları için Photoshop uygulamasının beta sürümünün yayınlandığı açıkladı. Şirket, bu beta sürümü ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Adobe tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Photoshop’un yerel olarak ‌Apple Silicon‌ donanımında çalışan ilk Beta sürümünü duyurmaktan heyecan duyuyoruz! “Apple Silicon” için Photoshop’un bu erken sürümü, günlük düzenleme ihtiyaçlarınız için güvenmeye başladığınız temel Photoshop özelliklerinin çoğunu sunar ve önümüzdeki haftalarda daha fazla özellik ekleyeceğiz. Beta yazılımının henüz Adobe tarafından resmi olarak desteklenmediğini, ancak sizden haber almak istediğimizi ve bunun nasıl gittiğini bize bildireceğimiz yerin burası olduğunu unutmayın.”

Açıklamada da açıkça belirtildiği gibi bu Photoshop’un beta sürümüdür. Yani yalnızca Adobe’nin fotoğraf düzenleme yazılımının temel özelliklerine sahiptir. Bu nedenle Photoshop’un daha gelişmiş özelliklerini kullanmaya çalıştığınız zaman bazı sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Adobe, ne yazık ki Photoshop’un normal x86 sürümünü Rosetta 2 ile çalıştırmayı resmi olarak desteklemediğini belirtti.

Bu nedenle şu an itibariyle Apple M1 işlemcili bir Mac, Photoshop’a bağımlı olan herhangi bir profesyonel için uygun değildir. Bununla birlikte şirket, ilerleyen zamanlarda yeni özellikler ekleyeceğini söylüyor. Apple M1 işlemcisinden güç alan Mac modelleri için Adobe Photoshop desteği ilerleyen süreçte daha da gelişmiş bir şekilde devam edecek. Adobe, popüler uygulamasını Apple’ın yeni güçlü işlemcisi ile uyumlu hale getirecek.

“Apple’ın M1 İşlemcili Mac Modelleri İçin Adobe Photoshop Beta Yayınlandı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like