Ramazan Bayramı bu yıl, önceki bayramlardan biraz daha farklı seyrediyor. Corona virüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanan bugünlerde yüz yüze bayramlaşmanın yerine herkes telefon aracılığıyla yakınlarıyla bayramlaşıyor. Fakat bu durumun getirdiği yoğunluk sonucunda operatörler çöktü mü? Sosyal medyada neden arama yapılamıyor şeklinde birçok paylaşım yapıldı.

Neden arama yapılamıyor?

Operatörlerin, hatlarda yoğunluk yaşanan dönemlerde birtakım problemler yaşadığını biliyoruz. Genellikle natural afet anlarında bu bozukluğun meydana çıkması da yakın vakitte yaşanan depremlerde gündeme gelmişti. Şimdi ise bayram nedeniyle meydana çıkan yoğunluğun da hatlarda problemlere yol açması, kullanıcılar doğrulusunda çoğu şikayete sebep oldu.

Sosyal medyada, aradığı şahıslara ulaşamayan kullanıcılar ilk olarak bayram yoğunluğu namacıylaiyle operatörler çöktü mü ve namacıyla arama yapılamıyor şeklinde paylaşım yaparken, aynı bozukluğu yaşam sürdüren şahıs adedi giderek arttı. Bayram gününde sevdikleriyle görüşmek isteyen ve sorun yaşam sürdüren kullanıcılar da sosyal medya üzerinden reaksiyon verdi. Böyle bir gün amacıyla operatörlerin hazırlık yapmış olmaları gerektiği kullanıcıların ortak fikiri oldu. Operatörlerde meydana gelen yoğunluğu da alttaki görselde görebilirsiniz.

Bayram yoğunluğu nedeniyle meydana çıkan bu problem ile ilgili şikayetler saat 11 seviyesinde sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. İlerleyen süreçte de paylaşımların adedi artmaya devam etti. Operatörler doğrulusunda ise mevzuya dair bir açıklama şimdilik gelmedi.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like