Amazon , enerji ihtiyacının% 80’ini temiz kaynaklardan, 2024 hedefinden kaynaklamasına yardımcı olacak beş yeni yenilenebilir enerji projesi açıkladı. Beş yeni proje Çin, Avustralya ve ABD’de inşa edilecek. 2024 hedefinin yanı sıra, 2030 yılına kadar %100 yenilenebilir enerji kullanmayı hedefliyor ve 2040 yılına kadar net sıfır karbon olmasını bekliyor.

Şirketin planı hakkında yorum yapan Amazon Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Kara Hurst şunları söyledi:

“İklim Rehberini imzalayan biri olarak, Paris Anlaşması’nın hedeflerini 10 yıl erken yerine getirmeye ve 2040 yılına kadar Amazon’da net sıfır karbona ulaşmaya kararlıyız. Bu beş yeni yenilenebilir enerji projesi, yol haritamızın kritik bir parçasıdır bu hedef. Aslında, geçen sonbaharda ilan ettiğimiz hedeflerden beş yıl önce 2025 yılına kadar% 100 yenilenebilir enerjiye ulaşmanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu zor olsa da, oraya ulaşmak için güvenilir bir planımız var. ”

Yeni projelerin detayları aşağıdaki gibidir:

  • Çin: Shandong’da 100 megawatt (MW) güneş enerjisi projesi. Tamamlandığında, yılda 128.000 megawatt saat (MWh) temiz enerji üretecektir.
  • Avustralya: Yeni Güney Galler’de 105 MW’lık bir güneş enerjisi projesi. Bu projenin tamamlandığında yılda 250.000 MWh temiz enerji üretmesi beklenmektedir; Amazon, bunun ortalama 40.000 Avustralya evine eşdeğer olması için yeterli olduğunu söyledi.
  • Ohio, ABD: Amazon bu eyalette iki yeni proje, 200 MW’lık bir güneş enerjisi projesi ve 80 MW’lık bir güneş enerjisi projesi planlıyor.
  • Virginia, ABD: Şirketin 130 MW’lık yeni bir güneş enerjisi projesi firmanın Virginia’daki 12. projesi olacak. Birleşik Devletler merkezli projeler, her yıl ortalama 69.000 ABD evine eşdeğer yeterli kapasiteye sahip olacak.

Bu projelerin duyurusu, Greenpeace’in petrol, gaz şirketleri için yapay zeka araçları geliştirmeleri için Google, Amazon ve Microsoft’u kısırlaştırmasından birkaç gün sonra geliyor . Yanıt olarak Google, ileride yapılacaklar gibi herhangi bir sözleşmeyi imzalamayacağını açıkladı.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like