Yaklaşık 6 ay önce Android 10 güncellemesi resmi olarak sunuldu. Bu altı ay içerisinde, markalar arasında her zaman farklılıklar olsa da birçok telefon işletim sisteminin yeni sürümüne güncellenmektedir. Bazı markalar diğerlerinden öne çıkıyor çünkü bu markalar oldukça hızlı bir şekilde yeni güncellemeyi cihazlara gönderiyorlar. Diğer markalar ise bu konuda kullanıcılarına hayal kırıklığı yaratıyor ve aylarca süren güncelleme bekleme süresi ile can sıkıcı olabiliyorlar. Bu konu hakkında, markaların hızı ve güncelleme sıklığıyla alakalı bir rapor yayınlandı. İşte Android 10 güncellemesini en hızlı dağıtan markalar!

Bu rapor bir liste halinde hangi markanın en iyi şekilde ve en hızlı sürede güncelleme gönderdiğini sunuyor. Güncelleme sunulduktan altı ay sonra yayınlanan ComputerWorld raporu sayesinde, belirli markaların Android 10 güncellemesini hangi düzeyde cihazlara sunabildiğini görebiliyoruz.

Android 10 Güncellemesi Konusunda Google Bir Numara

Bu gibi güncelleme konularında en hızlı davranan marka her zaman Google oluyor. Bunun nedeni Google Pixel cihazların güncellemelere ilk kez erişmesi ve bu cihazların Android’in geliştiricisi Google tarafından sunulmasıdır. Şirket, orta sınıf Pixel 3a modeli de sahil olmak üzere tüm modelleri için Android 10 güncellemesini gönderdi.

Listenin ikinci sırasında OnePlus markası yer alıyor. OnePlus, işletim sisteminin bu yeni sürümü yayınlanalı henüz 18 gün geçmişken zaten güncellemeyi cihazlarına sunmaya başlamıştı. Bu hızı ile listenin 2. sırasında yer almayı başarmış durumda.

Bu listede Samsung gerçekten adeta bir sürpriz niteliğinde. Geçmiş senelere baktığımız zaman Samsung güncelleme konusunda gerçekten kullanıcıların canını fena derecede sıkan bir firmaydı. Üst seviye modeller de dahil olmak üzere markanın tüm telefonları için yeni Android güncellemelerinin gelmesi geciyordu ve aylar sürebiliyordu. Bu davranışından dolayı marka oldukça eleştiriliyordu. Ancak Android 10 ile birlikte Samsung eleştirileri dikkate almış gibi görünüyor. Firma, farklı fiyat aralıklarındaki telefonları için güncellemeyi önceki senelere göre çok daha hızlı bir şekilde sunmuş durumda.

LG güncelleme konusunda kendisini iyileştirmek için bu sefer daha fazla çaba sarf etti. Üst seviye modellerine gönderdiği güncellemelerden yola çıkarsak, bu modellerin kullanıcılarını daha az bekletmeye uğraşıyor. Bu sayede listede kendisini dördüncü sırada buluyor. HTC ve Motorola gibi firmalar kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratmış durumda. Android 10 güncellemesini henüz üst seviye telefonları için yayınlamadılar.

  • Google – A (%100)
  • OnePlus – B (%85)
  • Samsung – D+ (%68)
  • LG – F (%43)
  • HTC – F (%0)
  • Motorola – F (%0)

Bu haber hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like