Google, Android için kendi klavyesine (Gboard) emojiyi sık kullanmak isteyenler için yeni bir işlev ekledi. Mesajlar uygulaması da modernleştiriliyor.

Google şu anda kendi Android uygulamalarından ikisini yeniden tasarlıyor. Mesajlar uygulaması diğer Google uygulamalarına daha uyarlanmış olsa da, Gboard’a yeni bir işlev verilir. Gboard’daki yenilik daha heyecan verici olabilir, Android için Google klavye artık en çok kullanılan emojilerinize daha hızlı erişim sağlıyor. Bunun için yeni bir Emoji Barımız var.

Gboard: Google klavyede emojilere adanmış yeni bir çubuk var

Bu yeni barda en sevdiğiniz emojileri bulacaksınız. Ayrıca bu çubuğu gizleyebilir ve istediğiniz zaman sıfırlayabilirsiniz. Google, bu özelliği yavaş yavaş kullanıcıların cihazları arasında dağıtıyor gibi görünüyor, benim için Emoji Bar en son Gboard sürümünde olmasına rağmen kullanılamıyor.

Mesajlar uygulamasında yeni olan, artık klasik bir arama düğmesinin bulunmamasıdır. Bunun yerine, doğrudan ekranın üst kısmında tam bir arama çubuğu bulunur. Google zaten buna göre çok sayıda başka kendi uygulamasını değiştirmişti (Gmail, Drive vb.), Ancak yine de başa çıkması gereken birkaç uygulama daha var. Ve burada da, kademeli olarak başlatılıyor, benim için en son beta uygulamasına rağmen arama çubuğu görünmüyor.

GBOARD ARAMA DÜĞMESİ GOOGLE KLAVYEDEN KAYBOLDU

Çok sayıda yeni işlevle hızlı bir gelişimden sonra, Google’ın klavye uygulaması Gboard bir klavyenin sınırlarını uzun süre aştı ve birkaç Google hizmetini entegre etti. En önemli entegrasyon, düşünülebilir, Google web aramasının arama sonuçlarına hızlı erişim ile entegrasyonudur. Son zamanlarda, ilgili düğme aniden kayboldu ve daha belirgin bir yere taşınmalıdır.

Google düğmesi Gboard klavye uygulamasına dahil edildi. Geçerli yazılan terim için arama sonuçlarının hızlı bir önizlemesini çağırır. Ancak, son zamanlarda, tüm kullanıcılar için kayboldu. Bu, herhangi bir güncelleme olmadan ve uygulamanın hangi sürümü kullanılırsa kullanılsın. Ayarlarda bile, düğmeyi görüntüleme seçeneği kayboldu. Dolayısıyla bunun bir hata veya hata olduğunu varsayamazsınız.

Ancak, web aramasının işlevselliği tamamen ortadan kalkmamıştır. Ancak yine de taşma menüsü aracılığıyla araçlar listesinde çağrılabilir. Popüler arama motorundan sonuçları almak için üç noktalı menüye dokunun ve arama girişini seçin.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like