Gebelik hesaplama hamile kalma şüphesi güden kişinin gerekli testler yaptırılması sonucu hamile kaldığının kesinleşmesi sonrasında adet döneminin ilk gününden itibaren 14 gün sonrasını dokuz ay on gün ileri atılarak, taşıdığı bebeğin muhtemel veya yaklaşık doğum gününü belirlemeye yarayan bir yöntemdir. Ancak bu yöntem herhangi bir kesinlik taşıma ip genel olarak sadece anne fikir verme amaçlıdır. Zira bebeklerin çok düşünüldüğü tarihte doğmaz.

Bebek ana rahmine cinsel ilişki sonucu düşer ve bundan itibaren yavaş yavaş gelişmeye başlar ilk günlerde anne herhangi bir belirti göstermez ancak bir süre geçtikten sonra vücut otomatikman bünyesinde bazı değişiklikler yapmaya başlar bunların anne tarafından fark edilen yönlerini ise hamilelik belirtileri adı verilir. O belirtiler kişiden kişiye göre farklılık göstermekle birlikte genellikle aynıdır. Sabah bulantısı halsizlik göğüslerde hassasiyet gibi şikayetler annenin ilk günlerini yaşayan kişilerin ortak şikayetleri olmuştur.

Ms hastalığı?

Bağışıklık sistemimiz bizi virüslerden ve bakterilerden korur ve genelde de vücudumuzun kendisi için ürettiği yararlı hücrelere dokunmaz ancak bu hastalıkta bağışıklık sistemi hem zararlı yücelere hem de vücudun kendisi için ürettiği sinir hücresi gibi bazı cücelere saldırmaktadır. Bunun gibi bir saldırıya karşı hazırlıklı olmayan seni hücreleri kendilerini savunamayacaklarından dolayı hasar almaya başlarlar ve bunun sonunda da kişinin merkezi sinir sisteminde bazı aksaklıklar meydana gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir