Gmail’de gizlenmiş çok sayıda ayara erişmek acı verici olabilir, ancak biraz daha kolaylaşmak üzeredir. Google, gelen kutunuzun görünümünü sayfadan ayrılmadan ayarlamanıza olanak tanıyan seçeneklerden bir örnekleme sunan hızlı bir ayarlar menüsü sunmaktadır. 

Bu yeni değişiklik hesabınıza ulaştığında, otomatik olarak etkinleştirilir ve gelen kutunuzda yaptığınız görsel değişiklikleri görmek için sayfadan ayrılmanız gerekmez.

Hızlı ayarlar menüsü, görüntülenen bilgilerin yoğunluğunu (varsayılan, rahat veya kompakt arasında) değiştirme seçeneği içerir. Ayrıca, gelen kutunuzda hangi e-postalara öncelik vermek istediğinizi seçmenize de olanak tanır. Başka bir seçenek, bir e-postanın içeriğini gerçekten açmadan görebilmeniz için bir okuma bölmesi eklemenizi sağlar. Son olarak, Gmail temanızı hızlı ayarlar menüsünden ayarlayabilirsiniz.

Örneğin, çalışma dışı bir süre için bir tatil yanıtı vermek istiyorsanız, ayarların tam listesine girmeniz gerekir. Google, hızlı ayarlar menüsünün en üstünde bu seçeneklerin tümüne bir bağlantı koyuyor ve bu özellik için yapılan basın açıklamasında Gmail’e yeni özellik eklenmediğinden bahsediyor. Bu, e-posta hizmetinin kullanımını biraz daha kolay hale getirmek için önceki özelliklerin bir tıklamasıdır.

Sunum, kişisel Gmail hesapları ve Google’ın hızlı yayın yolunda şirketlerde çalışan G Suite kullanıcıları için başladı. Hızlı ayarlar menüsünü yakında fark etmezseniz, çalışma alanınız Google’ın planlanan yayın yolunda olabilir. Bu durumda, hızlı ayarlar menüsü 22 Haziran’a kadar yayınlanmaya başlamaz.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like