Google, geçtiğimiz yıl, Avrupa Birliği’nin, arama sonuçlarında kullanılan içerikleri için yayıncılara ödeme yapması için internet platformları gerektiren bir yönerge yayınladıktan sonra Avrupa’da haber hizmetine son vermeyi düşündü. Şimdi, şirkette yeni bir değişiklik var.

Arama devi bugün yayıncılara “yüksek kaliteli içerik” için ödeme yapması için bu yıl bir lisans programı başlattığını duyurdu. Google, Almanya’daki Spiegel, InQueensland ve Avustralya’daki InDaily ve Brezilya Diarios Associados gibi yerel ve ulusal yayınlarla zaten işbirliği yaptı. Ortaklık önümüzdeki birkaç ay içinde diğer ülkelere de yayılacak.

Programın iki yönü vardır. Birincisi, Google’ın katılımcı yayıncılara içeriklerini daha sonra 2020’de başlatılacak yeni bir haber hizmetine dahil etmeleri için ödeme yapacak. Google Haberler Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Brad Bender şunları açıkladı:

“Bu program, katılımcı yayıncıların, insanların daha karmaşık öykülere daha derinlemesine gitmelerini, bilgi sahibi olmalarını ve farklı konular ve ilgi alanlarıyla dolu bir dünyaya maruz kalmalarını sağlayan gelişmiş bir hikaye anlatımı deneyimi sayesinde içeriklerinden para kazanmalarına yardımcı olacak. yakında daha fazlası olacak. “

Yeni haber deneyimi, Android cihazlarda seçilmiş bir makale listesi görüntüleyen Google Haberler ve Keşif’te görünecek. Google, bunları tüketicilere ücretsiz olarak erişebilmeleri için ödemeli duvar makaleleri için ödeme yapmayı da planlamaktadır. Amaç, yayıncıların premium içerikleri için kitleyi büyütmelerine yardımcı olmaktır.

Bugünkü duyuru, Mountain View tabanlı şirketin Google Haberler Girişimi aracılığıyla haber şirketlerini destekleme çabalarını genişletiyor. Yakın tarihli bir örnek, koronavirüs pandemisinden etkilenen yerel haber firmalarına yardım etmek için Gazetecilik Acil Yardım Fonu’nu duyurmasıydı. Bu yerel yayıncılar birkaç bin dolar arasında para yardımı alacaklar.

Daha fazlası için Güncel Haber Sitesi’ni takipte kalın. Bir sonraki haberde görüşmek üzere.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like