Google Fotoğraflar İle Albüm Paylaşımı Daha Rahat

Google, en değerli anılarınızı kimlerin görebileceğini kontrol etmeyi kolaylaştırıyor. 

Bir dahaki sefere bir Google Fotoğraflar albümü göndermek istediğinizde, uygulama belirli bir kişiyi veya bir grup insanı  fotoğraflarına ve videolarına Google hesapları üzerinden bakmaya davet etmenizi ister.

Bu işlevsellik,  insanların arkadaşlarına ve ailelerine bir kerelik fotoğraflar ve videolar göndermelerine ve onlara bu resimler hakkında sohbet edecekleri bir yer vermelerine olanak tanımak için Google’ın Aralık ayında tanıttığı doğrudan paylaşım özelliğine  dayanmaktadır. 

Bu değişiklik sayesinde, albümlerinizi kimlerin gördüğü üzerinde daha açık bir kontrole sahip olacaksınız. Bir davetiye gönderdikten sonra Google, kişiye bir e-posta ve uygulama içi bildirim yoluyla bilgi verir. 

Ayrıca, uygulamanın ana arayüzünün altındaki “Paylaşım” sekmesini kullanarak gönderdiğiniz albümü de görebilecekler. Daha sonra albümü birbirinizle konuşabileceğiniz bir yer olarak kullanabilirsiniz. 

Fotoğrafları veya Google hesabı olmayan kişiler için yine de bir bağlantı kullanarak onlarla albüm paylaşma seçeneğiniz vardır. Bağlantı paylaşımını dilediğiniz gibi etkinleştirebilir ve devre dışı bırakabilirsiniz.

Google, size başkalarının içeriğe katkıda bulunup bulunamayacağına karar verme seçeneği sunar. Birini bir albümden kaldırdığınızda, ekledikleri fotoğraf ve videolar da kaybolur. 

Daha önce olduğu gibi Google, yeni işlevin zaten kullandığınız sohbet uygulamalarının yerini almak üzere tasarlanmadığını söylüyor. Ancak, özelliğin “anılarınızı Google Fotoğraflar’da arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşmayı” geliştireceğini umuyor. 

Şirket, önümüzdeki hafta tüm kullanıcılara doğrudan albüm paylaşacağını açıkladı. Her zamanki gibi, bazen bu şeyler biraz zaman alabilir, bu nedenle Fotoğraflar bağlantı paylaşımı için hala varsayılansa sabırlı olun.   

KAYNAK

Yorum Yazın