Google için mahkemeye çıkacak yeni dava: Arizona, Çarşamba günü çevrimiçi arama devine karşı, kullanıcılarının sağlamak istemediği kişisel verileri toplamakla suçlanan bir dava açtı.

“Google, kullanıcılarına izlemeyi devre dışı bırakabilecekleri izlenimini veriyor. Ancak şirket gizliliği istila etmek için başka yollarla gidiyor ”. Bir basın açıklamasında Arizona Başsavcısı Mark Brnovich söyledi.

“Farkında olmasanız veya onayınızı almasanız bile Google’ın hareketlerinizi izlemesini engellemek neredeyse imkansız. Arizona yasalarına aykırıdır ve en yenilikçi şirketler bile yasalara uymak zorundadır ”diye devam ediyor.

Ancak savcı ve avukatlar “yanlış şekilde hizmetlerimizi açıkladılar”, Google sözcüsü Jose Castaneda’ya tepki gösterdiler .

GOOGLE BİR KEZ DAHA ANDROİD KULLANICILARININ KONUMUNU İZLEMEKLE SUÇLANDI

“Gizlilik sistemlerini her zaman ürünlerimize dahil ettik ve konum verileri için güçlü koruma sağladık. Gerçeği ortaya çıkarmayı dört gözle bekliyoruz ” dedi.

Küresel dijital reklamcılık gelirinin en büyük payını oluşturan Kaliforniya grubu “ücretsiz” hizmetler sunmaktadır. Arama, Chrome tarayıcı, YouTube platformu, akıllı telefonlarda Android işletim sistemi ve hatta Google Haritalar uygulaması hakkında konuşuyoruz.

Kullanıcıların ürünleri ile etkileşimleri, profillerinde veri toplamasına olanak tanır. Buna ek olarak, çok büyük ölçekte ultra hedefli reklam alanı satıyorlar.

Ancak Arizona, geçmişteki diğer kamu makamları veya sivil örgütler gibi, onu bu ekonomik modeli her ne pahasına olursa olsun uygulamakla suçluyor. Bu, kullanıcılar akıllı telefonlarında coğrafi konumu devre dışı bırakmış olsa bile.

Amerikan devleti, 2018’de ilgili bir basın raporunun yayınlanmasından sonra araştırmaya karar verdi. “Ziyaret edilen yerlerin tarihi durdurulsa bile Google, diğer işlevler aracılığıyla insanların konumu hakkında gizlice bilgi topladığını gösterdi. Web etkinliği ve uygulamalar gibi hizmetleri kullanıyorlar ve reklam satmak için kullanıyorlar ”.

Anket “Google’ın mümkün olduğunca fazla bilgi toplamak için aldatıcı ve haksız uygulamalar kullandığını tespit etti. Ayrıca, kullanıcıların verileriyle ne yaptıklarını anlamasını son derece zorlaştırıyor ”.

Google, Facebook, Amazon veya Apple gibi büyük dijital platformların uygulamaları ve veri yönetimi konusunda federal ve eyalet düzeyinde çeşitli anketler yapılmaktadır. Ancak, bunun önümüzdeki haftalarda nasıl sona ereceğini göreceğiz.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like