2019 yılında Google, USB-C Titan güvenlik anahtarı üretmek için kimlik doğrulama cihazı şirketi Yubico ile işbirliği yaptı. İkincisi, USB Type-C arayüzü kullanan flash sürücü benzeri bir donanım cihazıdır. 

Kullanıcıların Google hesabına giriş yapmadan önce cihazı bilgisayarın USB-C soketine takmaları gerekir. Bu, güvenliğini daha da artıracaktır. Ancak o zaman, Titan güvenlik anahtarı mobil iOS cihazları için destek eklemedi. Yalnızca Android, Chrome OS, macOS ve Windows cihazlarıyla uyumludur.

Bu yıl 3 Haziran’da Google, iOS 13.3 veya üstü iOS cihazlar için Titan güvenlik anahtarını ekledi. Ayrıca, W3C WebAuthn’ı desteklemek için güvenlik anahtarını artırmak için iOS uygulamalarını ve çevrimiçi hizmetleri güncelledi. W3C WebAuthn, bugün şifresiz kimlik doğrulama için en gelişmiş güvenlik standardıdır.

Donanım güvenlik anahtarı, benzersiz bir şifreleme anahtarı üreten bir aygıttır. Kullanıcı, kullanıcı adı ve parolayı başarıyla girdikten sonra, kimlik doğrulama işlemi sırasında anahtar ikinci doğrulama olarak kullanılacaktır. Güvenlik anahtarı, Bluetooth, USB veya yıldırım bağlantısı yoluyla oturum açma işlemi için cihaza bağlanabilir.

İOS cihazı en başından güvenlik anahtarını destekler. Böylece kullanıcılar güvenlik anahtarını iPhone ile eşleştirebildiler. Ve güvenlik anahtarında oluşturulan şifreyi ve şifreli imzayı kullanarak hesabı korur.

Google Titan Güvenlik Anahtarı Nasıl Çalışır?

Ancak, Google hesaplarına veya iOS’ta uygulamalara erişmek için donanım güvenlik anahtarlarını kullanmak kolay değildir. Aynı şey daha önceki güvenlik anahtarları için de geçerlidir.

Google, iOS’ta donanım güvenlik anahtarı desteğini güncelledikten sonra, iOS 13.3 veya sonraki sürümünü çalıştıran iOS cihaz sahipleri, iki faktörlü kimlik doğrulaması (2FA / 2SV) için Google hesapları için daha fazla güvenlik anahtarı türü yapılandırabilir.

Yapılandırma tamamlandıktan sonra kimliklerini doğrulayabilecek ve Safari tarayıcısı aracılığıyla Google’ın iOS uygulamalarına ve Google’a ait web sitelerine giriş yapmak için modern güvenlik anahtarlarını kullanabilecekler. Bu içerir:

  1. Dahili NFC işlevli USB-A ve Bluetooth Titan güvenlik anahtarları. Bu, iOS kullanıcılarının Google web sitesine veya Google iOS uygulamasına giriş yaparken bir istem gördüklerinde iPhone’un arkasındaki Titan düğmesini tıklamasını sağlar.
  2. Kullanıcının Apple Lightning – USB kamera adaptörü varsa, YubiKey 5Ci veya herhangi bir USB güvenlik anahtarı gibi bir yıldırım güvenlik anahtarı kullanabilir.
  3. Herhangi bir iOS aygıtında, USB-C bağlantı noktası (iPad Pro gibi) olan bir USB-C güvenlik anahtarı bulunur.
  4. İPhone, yerleşik T1 çipinden yararlanıyor. (Google, telefonun yerleşik güvenlik anahtarını veya başka bir Bluetooth güvenlik anahtarını kullanmak için Smart Lock uygulamasını yüklemenizi önerir.)

Bu taşıma özellikle Google’ın kurumsal kullanıcıları (yani G Suite kullanıcı tabanı) için önemlidir. İşletme kullanıcıları genellikle iOS kullanıcılarıdır. Ayrıca, iOS cihazlarda yüksek değerli Google hesaplarını güvenlik anahtarlarıyla koruma yeteneği, birçok şirketin güvenliğini artıracaktır.

Bu hamle, kişisel Gmail’i, fotoğrafları, Drive’ı veya YouTube hesaplarını korumak için en yeni nesil güvenlik anahtarlarını kullanabilen ev tüketicileri için de önemlidir.

KAYNAK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like