Kaba kuvvet saldırıları kullanan bilgisayar korsanları, Nordpass’a göre zayıf parolalarla hesapları kolayca tehlikeye atabilir.

Parolalar, özellikle düzinelerce veya yüzlerce uygulama, web sitesi ve diğer hizmetleri kullanan kişiler için gerekli bir kötülüğe dönüştü. Her zamanki kurallara uyun ve her hesap için güçlü, karmaşık bir şifre oluşturun ve bunları kendi başınıza yönetmenin bir yolu yoktur. Kuralları ihlal edin ve aynı zayıf şifreleri hesaplarınızın tamamında veya çoğunda kullanın ve bilgisayar korsanlarından ödün verme tehdidiyle karşı karşıya kalırsınız.

Ancak, zayıf veya popüler şifreler kullanırsanız ne kadar savunmasızsınız? Şifre yöneticisi Nordpass’ın yeni araştırması, bir bilgisayar korsanının popüler bir şifreyi ne kadar çabuk kırdığını gösteriyor.

Dünyanın en popüler şifrelerinin yaklaşık %70’i bir saniyeden daha kısa sürede kırılabilir. Şirketin atıfta bulunduğu şifreler, 2019’da kullanılan en popüler 10 şifrenin 9’udur . Aşağıdaki tabloda, şifrelerin kırılması için geçen süre ve veri ihlallerinde ele geçirilme sayısı listelenmiştir.

Bilgisayar korsanları, çevrimiçi hesaplar için kullanılan şifreleri elde etmek için bir dizi hile kullanabilir. Ancak en yaygın yöntem, kirli işi yapmak için otomatik araçlara dayanan kaba kuvvet saldırısıdır.

  • Bir şifre üreticisi kullanın. “Şifre üreteçleri saniyeler içinde karmaşık şifreler oluşturabilen harika araçlardır.” “Ne yazık ki, hala çok az kullanılıyorlar. Kaspersky tarafından yapılan son araştırmalar, katılımcıların %83’ünün kendileri için yapacak bir tür araç kullanmak yerine şifrelerini oluşturduğunu ileri sürüyor.”
  • Tüm hesaplarınızı gözden geçirin ve artık kullanmadığınız hesapları silin . Küçük, belirsiz bir web sitesi ihlal edilirse, bunu hiç duymayabilirsiniz. E-postanızın güvenliğinin ihlal edilip edilmediğini görmek için haveibeenpwned.com gibi bir site kullanın.
  • Mümkünse iki faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) kullanın. Bir uygulama, biyometrik veriler veya donanım güvenlik anahtarı olsun, bu ekstra koruma katmanını eklerseniz hesaplarınız çok daha güvenli olacaktır.
  • Her bir hesabınızda şüpheli etkinlikler olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin. Alışılmadık bir şey fark ederseniz, hemen şifrenizi değiştirin.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like