5G iletişim yongası ve HiCar ekran projeksiyon çözümünün ardından, Huawei’nin Kirin yongasının otomotiv pazarına girme konusunda da net bir planı var.

Birçok içeriden kişi Huawei’nin Kirin yongasının otomotiv dijital kokpitinin uygulamasını bağımsız olarak araştırdığını iddia ediyor. İlk ürün Kirin 710A’dır. Halen BYD ile bir işbirliği anlaşması imzalamıştır.

Bir kaynak, ‘BYD Kirin’in çip teknik belgelerini elde etti ve geliştirmeye başladı’ ‘diyor. Teknik dokümanları gönderen fiş şirketinin temeli, iki tarafın ilgili bir işbirliği anlaşması imzalaması gerektiğidir. 

“Kirin cipsleri otomotiv pazarını birkaç ay genişletti. Şu anda, modeli pazara inmek ve açmak için kullanmayı umarak BYD’ye odaklanıyor.”

Ancak, ne BYD ne de Huawei herhangi bir geri bildirim sağlamadı.

Huawei’nin otomotiv pazarındaki planları

Kısa bir süre önce, BYD yeni model Han’ın Huawei’nin 5G modülü MH5000’i benimsediğini açıkladı. Hem Kirin çipi hem de 5G modülü Huawei’ye ait. Bundan önce, Huawei Tüketici BG ve BYD de çeşitli ürünler üzerinde işbirliği yaptı. Bunlar arasında akıllı telefon NFC araba anahtarlarından ve HiCar akıllı telefon ekran projeksiyon çözümlerinden bahsedebiliriz.

Tüketici elektroniği alanındaki pazar büyümesinin zirveye ulaşmasından sonra, Huawei iş dünyasını büyük bir çıktı değeri ile otomotiv pazarına kararlılıkla genişletti. 27 Mayıs 2019’da Ren Zhengfei, Huawei Organizasyon Değişikliği Belgesini yayınladı ve ICT Yönetim Komitesi’nin yönetimi altında olan özel bir akıllı otomobil çözümü BU’nun kurulmasını onayladı. Belge işaret etti:

Huawei otomobil üretmiyor, ICT teknolojisine odaklanıyor ve otomobiller için artımlı bir ICT bileşeni tedarikçisi haline geliyor ve şirketlerin otomobil üretmesine yardımcı oluyor.

Kokpit alanında, Huawei’nin dönen başkanı Xu Zhijun, Huawei’nin akıllı telefonun Kirin çipine ve Harmony işletim sistemine dayanan akıllı bir kokpit platformu inşa edeceğini planladığını da açıkladı.

1 Nisan 2019’da, Huawei HiSilicon’a ek olarak, Huawei, Huawei’nin kendi geliştirdiği yongaların dış satışlarından sorumlu olmak için tamamen Şangay HiSilicon yan kuruluşu kurdu.

 4G, 5G temel bant yongaları ve genel amaçlı yongalar harici şirketlere verilmiştir, ancak Kirin mobil yonga bu listede yer almamaktadır. BYD ile olan bu işbirliği, Kirin’in açık tedarike doğru ilerlemesi için ilk adım olabilir.

Qualcomm otomotiv pazarına da giriyor

Mobil çiplerin otomotiv pazarına genişlemesi zaten bir trend. Qualcomm’un Snapdragon 820A neredeyse otomotiv alanındaki standart yonga haline geldi. 

BYD, 2019’dan başlayarak Qualcomm’un Snapdragon 820A’sını kokpit çip platformu olarak kullanacağını daha önce açıklamıştı. Bununla birlikte, sık oyun oynamanın uluslararası durumu altında yerli şirketler de Çin çip çözümlerini düşünmeye başladılar.

Huawei HiSilicon Kirin 710 serisi ilk olarak Temmuz 2018’de Nova 3i akıllı telefona kuruldu. TSMC tarafından üretildi ve 12nm işlem teknolojisine sahip. Bu yıl Mayıs ayında, Kirin 710A SMIC’de seri olarak üretildi. Bu, giriş seviyesi 5G yongasıdır. Ana frekans, 14nm işlem teknolojisi kullanılarak orijinal Kirin 710’un 2.2GHz’inden 2.0GHz’e düşürülür.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like