IBM, kullanıcıların hala kullanımdayken verilerini şifrelemelerini sağlayacak yeni bir araç seti yayınladı . Araç seti, veriler kullanılırken tam homomorfik şifreleme (FHE) uygulayacaktır.

Araç takımı şu anda iOS ve macOS kullanıcıları için mevcut, ancak IBM gelecekte Android ve Linux kullanıcılarına geleceğini belirtti. Kit GitHub’da ( iOS , macOS ) kullanılabilir ,  ancak IBM henüz nihai olmadığını ve genel performansı etkileyebilecek hatalar veya aksaklıklar içerebileceği konusunda uyardı.

FHE, özel verilerden değer elde etmek; veri kümesi kesişimi; genomik analizi; kayıtsız sorgular (örn. niyet göstermeden sorgulama) ve güvenli dış kaynak kullanımı.

FHE, özellikle finans ve sağlık hizmetleri gibi özel, gizli ve “taç mücevher” verilerinden düzenlenmiş olan ve bu endüstriler için uygundur, çünkü teknoloji finansal bilgileri veya hasta sağlığı kayıtlarını geniş çapta paylaşmayı mümkün kılabilirken ancak gerekli veriler.

Örneğin, kısa bir süre önce  Brezilya’nın Banco Bradesco SA’sı  ile  bir makale yayınladık , burada verileri ve modeli homomorfik olarak şifreledik ve tahminleri şifreleme olmadan ve aynı performansla aynı doğrulukta çalıştırmanın mümkün olduğunu gösterdik. Sonuç olarak, bankalar güvenilir olmayan bir ortama yönelik tahminler yürütme görevini güvenli bir şekilde dışarıdan temin edebilir.

– IBM

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like