DxOMark, nihayet Apple’ın birkaç ay önce piyasaya sürmüş olduğu iPhone 12 Pro modelinin kamera incelemesini gerçekleştirdi ve cihazın kamera performans skorunu yayınladı. ABD’li teknoloji devinin yeni akıllı telefonu, geçen seneki iPhone 11 Pro’ya kıyasla daha iyi kamera performansı sergiledi. DxOMark’ın yayınladığı skora baktığımız zaman geçen seneki modele göre 4 puan daha fazla elde ettiğini görmekteyiz.

iPhone 12 Pro modeli, elde ettiği 128 genel kamera performansı puanı ile dördüncü sıraya yerleşti. Apple’ın amiral gemisi modeli, bu sırayı Xiaomi’nin Mi 10 Pro modeliyle paylaştı. Her iki cihazın da genel kamera performans skoru eşit durumda. iPhone 12 Pro, elde ettiği 128 puan ile Huawei’nin P40 Pro modelinin ise sadece birkaç puan gerisinde kaldı.

Apple iPhone 12 Pro Modelinin DxOMark Sonuçları

Cihazın kamera donanımına değinirsek, iPhone 12 Pro’da üç adet 12MP çekim yapabilen kamera sensörü bulunuyor. Cihazın ana kamerası f/1.6 diyafram açıklığı ve OIS desteği ile birlikte sunuluyor. Ultra geniş açılı lens f/2.4 diyafram açıklığı ile gelirken, telefoto lens ise f/2.0 diyafram açıklığı ve OIS desteği ile birlikte ile karşımıza çıkmaktadır. Apple, bu yıl yeni bir detay olarak iPad Pro’da kullandığı LiDAR derinlik sensörünü “Pro” iPhone modellerine de dahil etti.

Apple iPhone 12 Pro modeli, gerçekten fotoğraf ve video konusunda DxOMark tarafından yapılan testlerde takdire şayan bir performans sergiledi. Şirket, cihazın kameralarının sahip olduğu tutarlı otomatik netleme performansını, doğru renklerini ve ayrıntı korumasını güçlü noktalar olarak listelemektedir. Ayrıca iç mekan çekimlerindeki ayrıntıların oldukça güzel bir şekilde işlendiğini de belirtmektedirler.

Testte varılan sonuçlara göre gece çekimleri de güçlü pozlama noktasındaydı ancak gürültü belirgindi. Aynı zamanda ayrıntılar zarar görme eğilimindeydi. Dinamik aralık özellikle güçlü bir nokta değildi ve telefoto sensörü, daha uzaklara yakınlaştırırken daha zorlu görevlerle uğraştı. Ultra geniş açı performansı iyiydi ancak ayrıntılar diğer amiral gemilerinin gerisinde kalıyordu.

Video kaydı, mükemmel sonuçlara yakın mükemmel otomatik netleme, pozlama ve renk doğruluğu gösteren özellikle güçlü bir noktaydı. Stabilizasyon da nokta üzerindeydi ve detayların korunması loş ışık koşullarında bile yerinde kaldı. Geniş dinamik aralık bir başka güçlü noktadır. DxOMark’ın iPhone 12 Pro kamera incelemesine buradaki bağlantı üzerinden göz atabilirsiniz.

“iPhone 12 Pro Modelinin DxOMark Kamera Performans Puanı Açıklandı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like