Corona virüs salgını sebebiyle üniversiteler, birkaç ay önce uzaktan eğitime geçiş yapmıştı. Öğrencilerin de öğretmenlerin de bu sisteme alışması pek kolay olmamıştı ve birtakım sorunlar yaşanmıştı. Şimdi ise daha farklı bir iddia öne sürüldü. Öğrenciler, İTÜ verileri sızdırıyor şeklinde paylaşımlar yaptı.

İTÜ öğrencilerinden, bilgiler ile ilgili ilgi çeken iddia!

Üniversitelerin uzaktan eğitim düzenine geçişi birtakım problemler doğurmuştu. İlk etapta alışma konusu ile ilgili çıkan problemlere alt yapı ile ilgili problemler da eklenmişti. Süreç ortamında bu problemlerın fazlası aşıldı. Fakat şimdi bir üniversitenin uzaktan eğitim sistemi, değişik bir iddia ile gündeme geldi.

Twitter’da öğrenciler #İTÜmahremiyetistiyor hashtag’i ile fazlası paylaşım yaptı. Bu hashtag, şu anda trendler arasında ilk sırada yer alıyor. Öğrencilerin, ‘İTÜ bilgileri sızdırıyor’ iddiası şimdilik ispatlanmış değil. Fakat düzenin kullandığı eklenti nedeniyle bu yönde görüşler var.

Öğrencilerin bu iddiasının gerisinde ise İTÜ’nün uzaktan eğitim düzeneğinin kullandığı bir eklenti yatıyor. Üniversitenin, öğrencilerin kopya çekmesini engellemek amacıyla ‘Witwiser’ adlı eklentiyi kullanmak istedi. Bu eklentinin istediği izinler ise öğrencileri tedirgin etti. Witwiser’ın kamera ve mikrofona erişim izni istemesi öğrenciler doğrulusunda reaksiyon gördü.

Öğrencilerin şikayetlerinin yanı sıra birtakım şahıslar de bu eklentinin kullanılmasını doğru bulmadı. Bu hususta Twitter’dan paylaşılan reaksiyonlerden birtakımlarını alçakta görebilirsiniz.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like