Lise dönemi eğitim hayatının en önemli virajlarından biri olarak öğrenciler için sınav döneminin de beraberinde geldiği bir süreçtir. Lise sınavına hazırlanmak demek, aynı zamanda genç öğrencilerin geleceklerini oluşturmasında büyük bir faktördür. LGS, ülkemizde lise adaylarına yapılan sınav olmakla birlikte ciddi hazırlanmayı da gerektirmektedir. Bu nedenle bu sınava hazırlanılan kaynaklar da büyük önem arz eder.

Konu anlatımlarına düzenli olarak çalıştıktan, soru bankalarını çözdükten ve yaprak testleri tamamladıktan sonra LGS deneme kitabı çözmek sınavda yapabileceklerinizi ölçmek adına gereklidir. Sınav zamanındaki stresi ve kaygıyı düşürmek adına bol deneme çözmek bu anlamda faydalı olacak ve konuları geniş çaplı ele almanın yanında psikolojik olarak da sınava hazırlanma açısından da büyük fayda sağlar.

LGS Deneme Kitabı Nasıl Olmalıdır? 

LGS için soru tiplerinin değişmesi pek çok soru tarzını da görmeyi gerektiren faktörlerdendir. Mantık yürütmeyi gerektiren sorular ve uzun paragraflar yeni sınav müfredatında yer almaktadır. Bu yönüyle bol deneme çözmenin faydaları göz ardı edilemez. Tıpkı gerçek sınavdaymış gibi rutin aralıklarla sınava girecek adayların kendilerini test etmesi değerlendirme açısından gerekli bir yol gösterici olmaktadır.

LGS deneme kitabı denildiğinde, değişen müfredata uygun ve gerçek sınava yakın sorulardan oluşan denemelerden oluşmalıdır. Kolay, orta ya da zor hangi düzey deneme çözerek sınava hazırlanmak isterseniz piyasadaki pek çok LGS denemesini satın alarak bilgilerinizi pekiştirip ölçebilirsiniz.

LGS Deneme Kitabı Faydaları 

LGS denemelerini ister tek tek isterseniz de set halinde alabilirsiniz. Set halinde almak bütçe açısından daha avantajlı olacak ve elinizin altında çözebilmek için bolca deneme kitabı bulabileceksiniz. Burada önemli olan denemelerin yenil nesil soruları barındırmasıdır. Hazırlık sürecinden en yüksek verimi alabilmek adına sınav sorularına ağırlık vermek istediğinizde bolca farklı örnekle karşılaşacak ve sınava kadar pek çok soru örneğiyle tanışmış olacaksınız.

LGS hazırlığında soru bankalarından faydalanmak çok önemlidir. Soru bankalarıyla tek tipte sorularla karşılaşır ve bu yolda bir yol haritası çıkarabilirsiniz. Deneme çözmek ise daha geniş kapsamlı soru tarzlarıyla karşılaşıp geniş perspektifte bir sistem belirlemenizde etkili olmaktadır.

LGS Deneme Kitabı Nasıl Seçilir? 

LGS deneme kitabı seçerken hedefinize yönelik kaynak arayışında olmanız tavsiye edilmektedir. Hedefiniz %1’lik bir dilimse buna uygun zorluktaki denemeleri çözmeniz sizin için daha uygun olacaktır. Zor denemeleri çözmeniz sınav sorularının size daha kolay gelmesini sağlayacaktır. Bu kadar yüksek hedef belirlemeyen adaylar içinse daha düşük zorlukta denemeler yeterli olur. Böylece motivasyonun da düşmemesi sağlanır.

Bu kitaplar öğrencilerin problem çözme ve sınav süresi yönetme becerisini ölçmek adına düzenlenir ve konu çalışmalarına kısa molalar vermek istediğinizde kendi kendinizi daha rahat bir ortamda değerlendirebilmenizi sağlar. Bazı deneme kitaplarının mantığı da kolay, orta ya da zor olarak karıştırılmış şekildedir. Bu türden denemeler çözmek isteyenler için de piyasada bol kaynak bulunmaktadır.

LGS deneme kitabı seçerken mutlaka yeni sisteme uygun olanları tercih etmek gerekir. Kitabın baskı kalitesi de özellikle sınava konsantre olmak için önemli bir faktördür. Soruların cevaplarının da olduğu kitapları tercih ettiğinizde, yanlış cevaplar üzerinde durularak ve cevapları kontrol edilerek daha etkili bir sınav süreci yaşanabilmektedir. Hangi yayınevinden çıktığı da önemli görülebilen etkenlerden biridir.

Kolaydan Zora LGS Deneme Kitapları 

Zaman kontrolünde uzmanlaşmak ve eksik konuların tespiti yönünden deneme çözmek büyük fayda sağlar. Hazırlık aşamasında 2 haftada bir gibi sürelerde deneme sınavı çözmek, gerçek sınavda daha rahat etmeyi sağlamaktadır. Özellikle sınav saatleri esnasında çözülen testler biyolojik açıdan da öğrenciyi sınava hazırlayıcı bir noktadır.

Elinizde bulunan bol denemeyle gerçek sınavı daha kolay geçirebilirsiniz. Bu kitaplar genelde kolaydan zora doğru ilerlediği için moral bozmadan, kolaydan zora doğru denemeleri çözerek soru pratiği kazanabilirsiniz. Kademeli olarak soruları görmek daha etkin bir çalışma da sağlamaktadır.

LGS Deneme Kitabı Fiyatları 

LGS deneme kitabı fiyatları kitabın kalitesine, yayınevine, sayfa sayısına göre değişiklik göstermektedir. Bu yayınlardan almak istediğinizde öncelikle bütçe belirlemesi yapabilir ve buna uygun en kaliteli yayınlar konusunda bilgi edinebilirsiniz. Yapacağınız araştırmalar sonucunda en uygun fiyatlı deneme sınavları arasında en iyilerini bulmak, süreci daha ekonomik hale getirecektir.

En ucuz ve en kaliteli LGS deneme kitapları hakkında yorumları okuduğunuzda fikir sahibi olmanız daha kolay olacaktır. Öğretmen ve öğrencilerin tavsiyeleri üzerine hangisinin size uygun olduğunu inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir