Güney Koreli üretici, B segmentindeki temsilcisi Rio’yu güncelledi. Makyajlı 2021 Kia Rio olarak lanse edilen araç, rakipleri karşısındaki eksiklerini giderdi. Özellikle yeni nesil sürüş asistanlarına kavuşan aracı gelin yakından tanıyalım.

Kia Rio, şuan dördüncü nesliyle 2017 yılında karşımıza çıkmıştı. Aradan geçen zaman içerisinde yüzü eskiyen ve rakipleri de güncellenen araç, teknolojik anlamda geride kaldı. Bu eksiğini tamamlamak adına makyajlı 2021 Kia Rio‘yu tanıttı.

Görsel anlamda küçük değişimler yaşayan yeni Rio, için motoru ve donanımları da güncellenmiş. 2021 Kia Rio, yeni EcoDynamics+ motor ve manuel şanzımanla kullanıcıya sunulacak. Söz konusu ünite 1.0 litrelik T-GDi adlı turbo benzinli motora entegre edilmiş 48 voltluk hafif hibrit sistemli bir ünite 120 ps 200 nm tork güç üretiyor.

Ayrıca 1.0 litre T-GDi motor 100 ps’lik standart versiyonuyla da alınabilecek. Bu ünite de 5 ileri manuel ve 7 ileri DCT vites kutu seçeneklerine yer verilecek Son olarak atmosferikten vazgeçemeyenler için 1.2 litre 84 ps’lik ünite de satış listesinde bulunacak.

Makyajlı 2021 Kia Rio donanımlarına bakalım. Araçta öne çıkan özellikler arasında;

  • yeni full led farlar,
  • 8 kollu 16 inçlik yeni jantlar,
  • 8.0 inç dokunmatik ekran,
  • sesli kontrol edilebilen ve uydu navigasyonu sahip multimedya sistemi,
  • gösterge ekranında 4.2 inçlik dijital bilgi alanı gibi özellikler yer alıyor.

Öte yandan 6 hava yastığı ve bilindik güvenlik özelliklerine ek olarak aktif güvenlik sistemleri arasında ise ileri çarpışma önleme sistemi, yorgunluk algılama asistanı, kör nokta uyarı özelliği, şerit takip ve şeritte kalma yardımcısı, adaptif hız sabitleyici, arka çapraz trafik uyarı asistanı gibi donanımlarda yenilenen Rio’ya eklenmiş.

Makyajlı 2021 Kia Rio fiyatına dair şimdilik herhangi bilgi bulunmuyor. Fakat Avrupa pazarında satışına bu yılın üçüncü çeyreğinde başlanacak ve yaz sonuna doğru fiyatının da netleşmesi bekleniyor. Türkiye yollarına çıktığı zaman ek güncelleme yapacağım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like