Hindistanlı bir uygulama geliştiricisi, fotoğraflarda yapılan düzenlemeleri tespit edip kaldırabilen bir uygulama geliştirdi. Geliştiriciye göre uygulama, makine öğrenmesi algoritmaları sayesinde bu işlemi gerçekleştirebiliyor.

Özellikle Instagram ve Snapchat gibi fotoğraf merkezli sosyal medya platformlarının tüketiminin yaygınlaşmasıyla beraber program mağazalarında çoğu fotoğraf planlama programı boy göstermeye başladı. Bu programlar arasında ‘güzellik programları’ diyebileceğimi programlar ise gerektiğince rağbet gören kategoriler arasında yer alıyor.

Bu uygulamalara gösterilen rağbet, artık bütçe dostu telefonların ana kamera uygulamasında bile çeşitli güzellik filtrelerinin yer almasını sağladı. Bu uygulamalar ve kameralarda yer alan özelliklerle fotoğraflara birçok filtre uygulayabiliyor ve manipüle edebiliyorsunuz. İşte fotoğraflardaki bu tür manipülasyonları tespit edebilen bir uygulama geliştirildi: Mirage.

Uygulamayı hem App Store hem de Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz. Uygulamanın iOS sürümü için 1,99 dolar gibi bir ücret ödemeniz gerekirken Play Store’da ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Ayrıca Beebom’da yer alan habere göre kullanmadan önce uygulamaya abone olmanız gerekiyor. Son olarak abonelik sisteminin sinir bozucu olduğunun aktarıldığını söyleyelim.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like