Tayvan merkezli teknolojik oyun ürünleri üreticisi olan MSI, yeni ürünlerini tanıttı. Şirket, MSI PRO MP242 monitör serisini piyasaya sürdü. Üç model yer alan bu serideki tüm modeller de günlük kullanım odaklı kullanıcıları hedeflemektedir. Bu yazımızda bu serideki monitör modellerinin teknik özelliklerine ve detaylarına değineceğiz.

MSI PRO MP242 / MP242V / MP242P Teknik Özellikleri

MSI PRO MP242 serisindeki üç modelin tümü aynı teknik özelliklere sahiptir. Yukarıdaki başlıkta da yer alan model numaralarında gördüğünüz gibi sadece sondaki harf değişiklik göstermektedir. Bu seride üç model yer almasının sebebi ise üçünün stand yapısının birbirine göre farklılık göstermesidir. Yani model numaralarındaki farklı harfler, stand türünü temsil etmektedir.

Serideki monitörlerin tamamı, 1920 x 1080 piksel (Full HD) çözünürlüğe ve 16:) en boy oranına sahip IPS LCD panele sahiptir. Bu panelin boyutu ise 23,8 inç olarak belirtilmektedir. 16,7 milyon farklı renk gösterebilen bu ekran paneli, 1000:! tipik kontrast oranı ve %99,1 sRGB renk gamını destekleyen 6-bit renk + FRC gibi özelliklere de sahiptir.

Ekran maksimum 250 cd/m2 parlaklık, 5 ms tepki süresi ve 178 derece yatay/dikey görüntüleme açısı sağlayabilir. Ek bir avantaj olarak ekran, titreşimsiz ve düşük mavi ışık emisyonu için TÜV Rheinland sertifikalıdır. Bununla birlikte parlama önleyici kaplamaya, yerleşik 2 x 2W hoparlörlere (4W) ve Kensington kilidine sahiptir.

Monitörlerde yer alan girişlere gelince, cihazlar üzerinde 1 adet HDMI 1.4 ve yine bir adet D-Sub (VGA) portu yer almaktadır. İlk bağlantı noktası 75Hz’e kadar yenileme hızını desteklerken, ikincisi ise maalesef 60hz tazeleme oranı ile sınırlıdır. PRO MP242 ve PRO MP242V modelleri de kullanıcıların açısını ayarlayabileceği stand ile birlikte gelmektedir. Ancak her iki model de farklı açılara kadar izin vermektedir.

Bunun dışında PRO MP242P sadece eğilebilir değil, aynı zamanda döndürülebilir, çevrilebilir ve yükseltilebilir bir yapıya sahip stand ile kullanıcılara sunulmaktadır. Böylece kullanıcılar, bu monitörün ayağı sayesinde cihazı portre modunda 90 derecelik bir açıda yerleştirebilirler. Fiyata gelince ise henüz MSI tarafından bu monitörlerin satış fiyatları açıklanmış değil.

“MSI PRO MP242 Günlük Kullanım Odaklı Monitör Serisi Tanıtıldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like