Broadcom, Nokia ile özel yapım 5G yonga setleri sunmak için bir sözleşme imzaladı. Intel ve Marvell’den sonra Mart ayında böyle bir anlaşma yapan üçüncü büyük şirket.

Bu sözleşme, Fin şirketinin varlığını ve sevkiyatlarını genişletmesine yardımcı olacak ve 20G’nin sonuna kadar tüm 5G ürünlerinin% 35’inin özel yapım bir çip ile olmasını bekliyor.

Endüstrinin içeriden uzmanlarına göre Broadcom, diğer iki yonga üreticisiyle birlikte, Nokia’nın AirScale radyo ürünlerinde kullanılan, boyut ve güç tüketimini azaltırken aynı zamanda kapasite ve performans artışı sağlayarak ReefShark markalı platformunu genişletmesine yardımcı olacak.

Nokia’da mobil ağ pazarlama sorumlusu Sandro Tavares, Reuters’e pazarın daha hızlı geliştiğini ve şirketin yeni tedarikçiler geliştirme sürecini hızlandırması gerektiğini açıkladı. Yalnızca bir tedarikçi kullanmak Nokia’nın 5G ürünlerini piyasaya yeterince hızlı getirmesine yardımcı olmuyor.

Nokia mobil ağların başkanı Tommi Uitto, Broadcom’un ASIC (Uygulamaya Özgü Tümleşik Devre) özelliğinin Finlerin yüksek performans sunmasına olanak tanıyacağını açıkladı. Maliyet ve tedarik zinciri zorlukları nedeniyle Nokia, daha pahalı olsa bile FPGA (Sahada Programlanabilir Kapı Dizileri) yerine ASIC teknolojisine yöneliyor.

Şu anda Nokia, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki operatörler için 5G ağları da dahil olmak üzere dünyanın birçok pazarına 5G hizmetleri sunmaktadır.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like