Bullets Wireless Z, OnePlus’ın üçüncü kablosuz kulaklık çifti. Geçen yılki mükemmel Bullets Wireless 2’nin yerine geçen Bullets Wireless Z, selefinin tasarımını ve özelliklerini eşleştirirken daha uygun fiyatlı bir seçenek anlamına geliyor.

Bullets Wireless Z, şimdiye kadar OnePlus’ın en ucuz kablosuz setidir ve ABD fiyatlandırması, Bullets Wireless 2’nin maliyetinin yarısıdır. Hindistan’da, Bullets Wireless Z, Bullets Wireless 2’nin üçte birine ve orijinal Bullets Wireless’ın yarısına mal oluyor. Aslında, INR1,999 fiyatı dünyanın en düşük fiyatıdır ve Bullets Wireless Z’yi özellikle cazip bir satın alma haline getirmektedir.

Ayrıca, Bullets Wireless Z de onlardan önce gelen modellere kıyasla birkaç şeyi geliştirdiği için sadece fiyat indirimleri değil. En uzun pil ömrüne, uygun su direncine ve özellikle OnePlus telefonlarıyla çalışmak üzere tasarlanmış düşük gecikme moduna sahiptirler.

Bu tür ciddi fiyat indirimleri ile gelen tüm özelliklerin ve aynı zamanda tüm tavizlerin üstesinden geleceğiz, bu nedenle bunlardan bir çift almak istiyorsanız, satın almadan önce okuduğunuzdan emin olun.

TASARIMI

Arka arkaya üçüncü kez, OnePlus, gerçekten kablosuz kulaklıkların giderek artan popülaritesine rağmen boyun bandı tasarımına sadık kalmaya karar verdi. Şikayet etmiyorum – bu stilin, kulaklıklardan birini kaybetme, fiziksel ses ve çalma kontrolleri, daha uzun pil ömrü ve bunları kullandığınız zaman kasayla uğraşmak zorunda kalmamak gibi avantajları vardır. Gerçekten kablosuz kulaklıklar havalı görünebilir, ancak boyun bandı stili kesinlikle daha pratiktir.

Bullets Wireless Z durumunda, tasarım Bullets Wireless 2 ile neredeyse aynıdır. Hem Bullets Wireless Z hem de Bullets Wireless 2 inceleme ünitelerinin siyah olması nedeniyle etiketi bizim Farklılaştırmak için Kablosuz Z Bullets.

Bullets Wireless Z ve Bullets Wireless 2 arasındaki tek büyük fark, ikincisinin tamamen plastikten yapılmışken kulakiçi kulaklıklar için metal konstrüksiyon kullanmasıdır. Onları tuttuğunuzda bu belirginleşir, ancak sadece onlara bakmaktan ayırmak zor.

Fark sadece diğer farklılıklar bullets kablosuz z kulakiçi arkasında kırmızı halkalar eksikliği ve bullets kablosuz 2 daha hafif birkaç gram vardı.

Tabii ki, Bullets Wireless Z’nin Nane, Mavi veya Yulaf sürümüne sahipseniz, ayırt etmek çok daha kolay olurdu.

Neredeyse aynı tasarım bir sorun değil çünkü Bullets Wireless 2, boynunuzda çok kalın veya ağır olmayan rahat bir kauçuk gövdeye sahip daha iyi yapılmış kulaklıklardan biri. Sol kablodaki uzaktan kumandaya ulaşmak ve çalıştırmak da kolaydı. Kulakiçi kulaklıklar aynı zamanda kullanmadığınızda manyetik olarak birbirine yapışır ve bunları devre dışı bırakır.

Bununla birlikte, tasarımın uzaktan kumandadaki hantal düğmeler ve kulaklıkların şarj olup olmadığını veya eşleştirme modunda olup olmadığını kontrol etmeyi sinir bozucu hale getiren küçük LED ışığı gibi bazı kusurları vardı. Bullets Wireless Z, benzer tasarımının bir sonucu olarak bu kusurları devralır.

Mermilerdeki yeni Kablosuz Z ter ve suya dayanıklıdır. Orijinal Bullets Wireless, sıçramaya dayanıklı olduğunu iddia etti, ancak resmi bir sertifikasına sahip değildi ve Bullets Wireless 2, herhangi bir giriş koruması talep etmedi. Bu arada Bullets Wireless Z, IP55 sertifikasına sahiptir, böylece bunları egzersiz ve su çevresinde kullanabilirsiniz.

Bullets Wireless Z için ambalaj biraz değişti. Kutu şimdi daha geniş ancak garip bir şekilde içinde daha az şey var. Kulaklıkları ve kısa bir şarj kablosunu alıyorsunuz, ancak OnePlus artık silikon taşıma çantasını paketlemiyor. Taşıma çantası resmi bir aksesuar olmasına rağmen her zaman garip bir şekilde sıkışık olduğu ve zaman zaman içerisindeki kulaklıkların manyetik kilidinden ayrı olmasına neden olduğu için büyük bir kayıp olduğunu söyleyemem.

Genel olarak, şikayet edecek çok şey yok. Boyun bandı tarzına gelince, Bullets Wireless Z, fiyatın önerebileceğinden daha iyi görünen ve hisseden iyi tasarlanmış bir çift kulaklıktır.

KONFOR

Bullets Wireless Z, tıpkı Bullets Wireless 2’den önce olduğu gibi son derece konforlu bir çift kulaklıktır. Boyun bandı için yumuşak kauçuk malzeme boynunuzda rahatça oturur ve her şey yeterince hafiftir, ancak neredeyse orada olduklarını fark edersiniz. Hoparlör kabloları da yeterince uzundur ve yüzünüze sürtünmez.

Kulakiçi kulaklıkların şekli, iç kulağınızın kıvrımlarına mükemmel şekilde uyduğu için mükemmel bir şekilde yapılır. Bu kişiden kişiye açıkça değişebilir, ancak her zaman Bullets Wireless Z / 2 kulaklık tasarımının kulak boyutum ve şeklim için neredeyse özel olarak tasarlandığını gördüm.

Silikon kulak uçları ayrıca mükemmel kalınlıkta ve esnek malzemeden yapılmıştır. Orijinal Bullets Wireless’ın oldukça ince ve hoş olmayan stok kulak uçları vardı, ancak OnePlus oyununu gerçekten Bullets Wireless 2 ile yükseltti ve Bullets Wireless Z’nin bu çok gelişmiş kulak uçlarını da miras aldığını görmek güzel. Bunlar kolayca bu fiyat aralığında göreceğiniz en iyi silikon kulak uçlarıdır ve sınıfındaki diğer her şeyi ve hatta bazı sınıfları geri dönüştürülmüş araba kapı astarı gibi daha yüksek hissettirir.

Esnek kulak uçlarına sahip olmanın avantajı, rahat olmanın yanı sıra kulaklarınızda da iyi bir mühür oluşturmasıdır. İç kulak boyutlarında hafif ama önemsiz olmayan bir uyumsuzluğa sahip biri olarak, genellikle bir kulağa veya diğerine uymayan bazı kulaklıklar buluyorum, ancak Bullets Wireless Z ile gelen varsayılan boyut bana sıfır mühür veya sızıntıya sahip bir eldiven gibi uyuyor konu. Ayrıca oldukça fazla gürültü engellerler ve uçakta kullanılabilirler.

Bullets Wireless 2’de sayısız saat geçirdikten sonra, rahat bir çift kulak içi kulaklık arayan herkes için Bullets Wireless Z’yi güvenle tavsiye edebilirim.

ÖZELLİKLERİ

Bu, Bullets Wireless Z’nin Bullets Wireless 2’nin arkasındaki birkaç adım olduğu bir alandır, çünkü OnePlus daha düşük fiyatı yapmak için çeşitli incelikleri eksiltti.

Bunu yapan şeylerden başlayarak – Bullets Wireless Z, Bluetooth 5.0’ı destekliyor. Telefonunuzu yan odada tutabilirsiniz ve bağlantı kalın tuğla duvarlarda bile iyi bir şekilde tutulur. Doğrudan görüş hattınız varsa, iddia edilen 10 metreye kadar gidebilirsiniz. Normal çalışma sırasında herhangi bir düşüş veya atlama fark etmedim.

Ne yazık ki, OnePlus birden fazla cihazla eşleştirmeyi desteklemiyor. Önceki modeller de yapmadığı için bu bir Bullets Wireless Z sorunu değil. Bullets Wireless 2’den taşınan Hızlı Geçiş adlı bir özellik vardır, bu da güç / eşleştirme düğmesine iki kez dokunarak en son eşleştirilen cihaza hızlı bir şekilde geçmenizi sağlar. Çok cihazlı eşleştirme kadar kullanışlı değildir, ancak yine de hiçbir şeyden daha iyi olması yararlıdır.

OnePlus, Bullets Wireless Z’deki codec desteğini ciddi şekilde kısalttı. Bullets Wireless, SBC ve aptX’i desteklerken, Bullets Wireless 2, SBC, aptX ve aptX HD’yi destekledi. Bu arada, Bullets Wireless Z yalnızca SBC ve AAC’yi destekler. Codec’lerin lisanslanması gerekir, bu nedenle daha ucuz kulaklıklar genellikle onları dışarıda bırakma eğilimindedir.

Ancak, bu codec bileşenlerinin ses kalitesi üzerindeki etkisi her zaman kesilip kurulamaz, yani belirli codec bileşenlerine sahip olmakla çok fazla şey kazanmazsınız veya sahip değilseniz otomatik olarak kötü ses aldığınız anlamına da gelmez.

Birçoğu dinlediğiniz kaynağa geliyor ve çoğunlukla sıkıştırılmış müzikse o zaman fark görmeyeceksiniz. Bazen bu farkları ölçmek bile zordur, çünkü temel SBC codec bileşeni bile, yeterince düşük gürültü zemine ve bozulmaya sahipken duyulabilir ses spektrumunu tamamen üretmek için yeterli bant genişliğine sahiptir.

Daha sonra farklar, Android cihazlar AAC kodlamasını Apple’ınki kadar verimli bir şekilde işlemediğinden kaynak cihazınızın codec bileşenini nasıl işlediğinden kaynaklanır. Farklı kodeklerin de farklı gecikme süreleri vardır, bu da ses kalitesindeki küçük farklardan çok daha etkili bir faktördür. Bu nedenle burada aptX veya aptX HD eksikliği, birinin tahmin edebileceğinden daha küçük bir anlaşma olabilir.

Fark edeceğiniz şey, Bullets Wireless 2 ile karşılaştırıldığında sürücü yapılandırmasındaki değişikliktir. Bullets Wireless 2, çift Knowles dengeli armatür sürücüsü ve 10 mm dinamik sürücüden oluşan üçlü sürücü tasarımına sahiptir. Öte yandan, Bullets Wireless Z’nin tek bir 9.2mm sürücüsü var.

Tek bir sürücünün tüm frekansları işleyemediği için iyi hoparlörlerin geçitleri olan birden fazla sürücüye sahip olmasının bir nedeni vardır ve ses spektrumunun farklı parçalarını ele almaya adanmış birden fazla sürücüye sahip olmak daha iyidir. Ancak düşük maliyet, tek bir sürücü olduğu için taviz verir.

Bullets Wireless Z’nin kollarında bir as vardır ve bu, yalnızca OnePlus telefonlarıyla (OnePlus 5 veya daha yeni) çalışmak için tasarlanmış düşük gecikme modudur. Bu özellik, gecikmeyi mutlak anlamda düşük değil, genellikle Bluetooth ses gecikmesinin olduğundan daha düşük olan 110ms’ye düşürdüğünü iddia ediyor. Fnatic modu telefonda meşgul olduğunda kulaklıklar otomatik olarak düşük gecikme moduna geçer.

Ne yazık ki, şansın sahip olacağı gibi, test sırasında bizimle birlikte bir OnePlus telefonumuz yoktu ve OnePlus zaman içinde bir cihaz gönderemedi. Telefonu OnePlus’tan aldığımızda olduğu gibi, incelemeyi bulgularımızla güncelleyeceğiz.

OnePlus’a özgü başka bir özellik, kulaklık eşleştirme modundayken yakındaki OnePlus telefonunda (OnePlus 5 veya daha yeni) bir istem gösteren Hızlı Eşleştirme özelliğidir. Bu, AirPods eşleştirme yöntemine benzer ve Bullets Wireless 2’de de mevcuttu.

Diğer OnePlus kablosuz kulaklıklarda olduğu gibi, Bullets Wireless Z’nin de herhangi bir eşlik eden uygulaması yoktur, bu da bu ürün için ayarlama veya güncelleme seçeneği olmadığı anlamına gelir.

VERİM

Bullets Wireless Z, fiyat için iyi bir kulaklık. Bullets Wireless 2’nin rafine edilmesinden yoksundur, ancak yeni ayar, bu fiyat aralığındaki alıcılar için daha çekici olmalıdır.

Bullets Wireless Z, bu fiyatlarla kulaklıklara özgü bir bas sesine sahiptir. 200Hz’in altındaki bölge sağlıklı bir destek aldı, ancak orta bas kadar abartılı değil. Bu, genel olarak basa daha az gövde ve sese daha fazla gürültü katar. Bas eklemenin biraz daha az gelişmiş bir yolu, çünkü aşırı güçlü bir subwoofer odada oynuyor ve sesin dengesiz görünmesini sağlıyor.

Khalid tarafından daha iyi oynamak , bas sesinin arka planda az miktarda çürümeyle oyalanmasına ve kulaklarınızda sürekli bir gürlemeye neden oldu. Wow , Post Malone’un tüm parkuru ele geçiren alçakgönüllü bir tsunami gördü. Tercihinizin ne olduğuna bağlı olarak, bu arzu edilebilir, ancak basların sesin geri kalanını zaman zaman boğma eğiliminde olduğu inkar edilemez.

Bas, sürücülerin rahatça ele alabileceği şeylerin biraz ötesine itilmiş gibi geliyor. Basın alt ucunu orta basa kıyasla vurgulamak daha zordur, bu yüzden genellikle orta bas bölgesindeki vurguların çoğunu görürsünüz. Ancak Bullets Wireless Z alt uçta jambonla gider, bu da alt uçta zaman zaman bazı duyulabilir bozulmalara neden olur ve bu da ortalara sızar.

Bas bir yana, frekans yanıtının geri kalanı dikkate değer değildir. Genel olarak daha eğlenceli bir ses beklediğinizden, ancak vokalleri veya enstrümanları duymakta zorlanacağınız için, ortası biraz girintilidir. Kanye West’in Black Skinhead’i gibi parçalardaki vokal yüksek ve net bir şekilde karşımıza çıkıyor. Trampet ısırığı ve Michael Jackson’ın Dance Floor’daki Blood’daki sessiz vokalleri ısırıkları da bu yolda olması gerektiği gibi oldukça ileriydi.

Ancak, bazı vokal ve enstrümanlar diğerlerinin yanı sıra çıkmadığı için orta menzilde bazı düşüşler var gibi görünüyor. Hem vokal hem de Tool tarafından Pneuma’daki elektro gitar bir Vazelin tabakası altındaydı.

Enstrümanların Bullets Wireless Z’de genellikle dişsiz hissetmesinin nedeninin bir kısmı anemik üst uçtur. Tipik bir v-şekilli ses daha abartılı bir tiz tepkisine sahip olacaktı, ancak Bullets Wireless Z bazı nedenlerden ötürü onu geri çeviriyor, bu da bazı sıcak veya özellikle ışıltılı izleri yuvarlıyor, ancak diğerlerini önemli ölçüde bulutlandırıyor. Aşırı karanlık veya sessiz değil ama bazı ışıltıyı kaçırıyorsunuz ve oldukça hızlı bir şekilde yuvarlanıyor.

Bir bütün olarak görüldüğünde, genel ses imzası çoğu parçada genellikle hoş olabilir. Ancak orta ve yüksek seviyelerde detay eksikliği neredeyse her zaman hissedilir ve ağır düşük uçlu pistlerde, gürleme işleri biraz yorucu hale getirir. Bununla birlikte, bazı insanlar müziklerini bu şekilde tercih ederler, böylece kilometreniz değişebilir.

Görüntüleme ve ses sahnesine gelince, Bullets Wireless Z, iyi nesne yerleştirme ve hareket ile öncekiyle iyi sonuç verir. Ne yazık ki, ses alanı oldukça sıkışık ve dinleme alanının ortasında yoğunlaşıyor.

Daha pahalı Bullets Wireless 2 ile karşılaştırmalar kaçınılmazdır, özellikle de ne kadar benzediklerini göz önünde bulundurursak, bazı insanların aynı şekilde ses çıkardıklarını varsaymasına neden olabilir, ancak duymazlar. Bullets Wireless 2, sesin iyileştirilmesi söz konusu olduğunda Bullets Wireless Z’nin önündeki liglerdir. Bas, zorba olmadan güzel bir yumruk var. Mids biraz gömme ama çamurlu değil ve üst uç gerçek hava var ve ona ışıltı. Ses alanı da derinlik ve boyutsallık ile çok daha geniş.

Genel olarak sadece daha hoş bir ses ve aynı zamanda teknik olarak üstün olmakla birlikte ve Bullets Wireless 2’yi neden bu kadar iyi sevdiğim fiyat aralığında neredeyse hiç ürün olmadığı için gözden geçirdiğimde neden bu kadar çok sevdim. Ne yazık ki, Bullets Wireless Z ile OnePlus açıkça daha düşük kaliteli donanımlarla (ve sürücü sayısını karşılaştırırsanız daha az donanımla) ilgileniyor.

Şirket, sürücüleri bu fiyat kategorisindeki alıcılar için daha hoş olacak şekilde ayarlamak için tartışmalı olarak doğru karar verirken, daha pahalı Bullets Wireless 2, herkesin takdir edemeyeceği daha olgun ve rafine bir sese sahipti.

Bu nedenle, Bullets Wireless Z kendiliğinden kötü gelmese de, özellikle biraz daha ucuz olan bulanık Realme Buds Wireless ile karşılaştırıldığında, fiyat aralıklarında alabileceğiniz en iyisidir. Ancak Bullets Wireless 2, ses kalitesine her şeyden önem verenler için hala mükemmel bir seçim. Çok uzun süredir satışta olmayacaklar.

Mikrofon kalitesi söz konusu olduğunda, sesli aramalar için yeterlidir. Ses, özellikle kablolu bir kulaklıklı mikrofon setinden geliyorsanız, biraz sessiz ve duyduğunuz kadar net değil, ancak bütçe Bluetooth kulaklık için kabul edilebilir.

Son olarak, bir iPhone XR ile eşleştirildiğinde gecikme, hem video izlemek hem de gündelik oyunlar oynamak için oldukça kabul edilebilirdi. Daha önce belirtildiği gibi, düşük gecikme modunu test etmek için elimde bir OnePlus akıllı telefonum yoktu ve bu özellik başka bir cihazla çalışmıyor.

PİL

Mermi Kablosuz 2 üzerinden daha ucuz Mermi Kablosuz Z’ye bağlı kalmanın bir nedeni pil ömrüdür. Bullets Wireless 2, 14 saatlik sürekli oynatmada eğimli olmamasına rağmen, Bullets Wireless Z 20 saat iddia ediyor. Bunun da ötesinde, OnePlus sadece 10 dakikalık şarjla 10 saatlik çalma süresi alabileceğinizi iddia ediyor.

İlk iddiayı test etmek için, her zamanki test parçamı pil bitene kadar rahat bir ses seviyesine döndürdüm. Bullets Wireless Z, 20 saat boyunca sadece birkaç dakika sürdü, bu da OnePlus’ın iddiasının tam olarak paraya geldiği anlamına geliyor. Bu kadar pil ömrü, uçarken ve tekrar bir seçenek haline geldiğinden, herhangi bir uluslararası uçuşa girmenizi sağlayabilir.

İkinci iddiaya gelince, Bullets Wireless Z 10 dakika şarjdan sonra 10 saatten daha uzun sürdü. Bunun nedeni, OnePlus’ın reklamı yapılan 10 saat talebine ulaşmak için muhafazakâr bir 5V / 600mA minimum şarj cihazı belirtmesidir. Şarj cihazımız bundan çok daha yüksek olduğundan, kulaklıklar aslında yaklaşık 13 saat sürdü. Çoğu insanın 5V / 600mA’dan daha yüksek şarj cihazlarına sahip olmasını bekliyoruz, böylece OnePlus’ın iddiasını kolayca aşabilirsiniz. Merak edenler için, tam bir şarj, daireden yaklaşık 50 dakika sürer.

Sonuç olarak, yeni Bullets Wireless Z’den sağlam pil ömrü.

SONUÇ

Bullets Wireless Z, fiyat aralıklarında test ettiğimiz en iyi kablosuz kulaklıklardır. İyi tasarlanmış, rahat ve oldukça kullanışlı özelliklere sahipler. Ayrıca, (hala) koşuya giden veya su etrafında müzik dinlemek isteyenler için emin olan sertifikalı su direnci sunarlar.

Ses kalitesi fiyat için oldukça kabul edilebilir. Kesinlikle daha iyi duyduk, en önemlisi OnePlus’ın kendi Bullets Wireless 2’sinden, ancak bu fiyat aralığında değil. Bütçedeki alıcılar için, sunulan ses kalitesi mükemmel bir şekilde kabul edilebilir ve hatta eğlenceli olmalıdır.

Üstteki kiraz pil ömrüdür. Bugünlerde herkes ve kedileri gerçekten kablosuz kulaklıklardan sonra olsa da, boyun bandı tarzı tasarımın pratiklik konusunda hala bir avantajı olduğunu inkar etmek yok ve Bullets Wireless Z bunun harika bir örneği. Ve 20 saatlik çalma harika olsa da, gerçekten etkileyici olan şey, 10 dakikalık şarjla alabileceğiniz 10+ saattir.

Genel olarak, Bullets Wireless Z bizim favori bütçe kablosuz kulaklıklarımız ve bu fiyat aralığında alışveriş yapmak isteyen herkese tavsiye ediyoruz.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like