Akıllı telefonlardaki şarj konusu son yıllarda önemli bir gelişme kaydetmişti. Şimdi ise önümüzdeki haftalarda yine önemli bir sıçrama gerçekleşecek. Realme’nin bu ay 120W hızlı şarj teknolojisini tanıtacağını öğrenmiştik. OPPO‘nun yeni tweetine göre OPPO 125W Süper Hızlı Şarj teknolojisi de 15 Temmuz’da tanıtılacak. Yeni teknolojiler ile cihazların şarj süreleri oldukça kısalmış olacak.

OPPO’nun şarj teknolojisi hakkında henüz pek fazla bilgimiz yok. Ancak Realme’nin yaklaşmakta olan 120W hızlı şarj teknolojisinin 4.000mAh kapasiteli Li-ion bataryayı sadece 3 dakikada %33 seviyesinde şarj edebildiğini biliyoruz. Her iki teknolojinin de muhtemelen aynı temel teknolojiyi paylaşacağını göz önüne alırsak, OPPO’nun daha farklı bir teknolojiyle karşımıza çıkması şaşırtıcı olacaktır.

Tabii ki süper hızlı şarj teknolojileri üzerine çalışmalar yürüten şirketler OPPO ve Realme ile sınırlı değil. Geçtiğimiz sene Xiaomi, sadece 17 dakikada 4.000mAh kapasiteli bataryayı tamamen şarj edebilen 100W “Süper Şarj Turbo” teknolojisini tanıtmıştı. Ancak ne yazık ki şimdiye kadar şirket tarafından bu teknolojinin kullanıldığı bir ürün görmedik.

Diğer şirketlerin son gelişmeleri Xiaomi’nin bu teknolojiyi piyasaya sürmesini ertelemiş olabilir. Söylentilere göre Xiaomi bu teknolojiyi daha da geliştirerek karşımıza çıkartabilir. Yine farklı söylentilerde belirtildiği gibi Xiaomi, Mi MIX 4 modelini 100W+ hızlı şarjlı ilk Xiaomi cihazı olarak tanıtabilir. Ayrıca şirketin 120W hızlı şarj teknolojisi de bu ay Çin’deki 3C kurumunda sertifikalandı.

Şu anda piyasaya sürülmüş olan akıllı telefon modellerinde yer alan en hızlı şarj teknolojisinin OPPO’ya ait olduğunu belirtelim. OPPO’nun Reno Ace isimli modeli sahip olduğu 65W SuperVOOC şarj teknolojisi ile şimdilik bu alanda lider konumundadır. Bu teknoloji, 4.000mAh kapasiteli bataryayı 30 dakikadan daha kısa bir sürede tamamen şarj edebiliyor.

“OPPO 125W Süper Hızlı Şarj Teknolojisi 15 Temmuz’da Tanıtılacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like