GamingBoltm‘a göre Sony, görüntü işleme ekipmanıyla ilgili yeni bir patent yayınladı. Raporda, bu yeni patentin yaklaşmakta olan Sony PS5 ile ilgili olabileceği iddia ediliyor. 

T yeni patent o sayfa tanımlama çoklu ekran görüntüleme veya resim içinde resim işlevi ile benzerdir. Hem bir ana ekran hem de bir alt ekran içerir ve ikincisi öncekinden farklı içerik görüntüleyebilir. Bilgi işlem cihazı, anahtarlama işlemleri komutunu kabul edecektir.

Ana ekranın çalışmasını kabul etme modundan alt ekranın çalışmasını kabul etme moduna geçebilir. Alt ekran çalışmasını kabul eden moda geçtikten sonra alt ekranın içeriği vurgulanabilir.

İlginçtir, bu yeni patent Xbox One’ın Snap işlevine çok benziyor. Özü, YouTube / Netflix video veya Skype çağrıları gibi diğer uygulamaların içeriğini görüntülemek için ekranın yaklaşık beşte birini kullanmaktır. 

Şu an itibariyle, bu özelliğin PlayStation 5 ile bir ilgisi olup olmadığını bilmiyoruz. PS5’in raflara resmi olarak çarpmadan önce en az beş ayı var. Yani, sanırım bunun gibi bir şeyle gelip gelmeyeceğini öğrenmek için beklememiz gerekecek.

PS5’ten bahsetmişken, yeni nesil oyun konsolu için Sony ve Microsoft arasındaki bitiş çizgisine büyük bir savaş var. Microsoft’tan Xbox X Serisi o zamandan beri bize ne bekleyeceğimize dair bir ipucu verirken, Sony zamanını almaya karar verdi. 

Birkaç hafta önce, Japon üretici nihayet tasarımı ve bazı PlayStation 5 oyunlarını ortaya çıkardı. PS5’in tasarımı kabul edilebilir görünüyor, sıra dışı bir şey yok. Ancak, bu konsolun yakın tarihli bir sızıntı görüntüsü bu konsolun boyutunun bir sorun olabileceğini düşündürecek gibi duruyor.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like