4 Haziran’da yapılması planlanan PlayStation 5 etkinliği, ABD’de devam eden George Floyd protestoları ışığında Sony tarafından ertelendi.

Etkinlik çevrimiçi olmasına rağmen, Sony şimdi bir kutlama için doğru zaman olmadığını ve daha önemli seslerin duyulması gerektiğini söyledi.

4 Haziran etkinliğinde Sony, bize PlayStation 5 oyunlarına ilk bakışımızı verecekti, ancak konsol başlamadan önce bunun için hala yeterli zaman olacak. Sony, PlayStation 5’i henüz tanıtmamış olsa da, yeni nesil oyun konsolunun donanımını ve özelliklerini Mart ayında detaylandırdı. Daha fazla bilgi edinmek için bu yola gidebilirsiniz .

Sony, 25 Mayıs 2020’de polis gözetimindeyken ölen George Floyd’u ve Kara Topluma karşı ırksal adaletsizliği desteklemek için etkinliğini iptal eden tek teknoloji şirketi değil. ABD merkezli video oyun yapımcısı Electronic Arts (EA) Madden NFL 21 futbol video oyunu duyurusunu da duyurdu.

Diğer teknoloji firmaları da Siyahi Topluluk ile dayanışmalarını dile getirdiler. YouTube ve Facebook, ırkçı adaletsizliği sona erdirme çabalarına yönelik olarak sırasıyla 1 milyon ve 10 milyon dolar taahhüt ederken, Twitter, Kara Topluluk’a desteğini göstermek için sosyal medya hesaplarına siyah renkli profil resmi ve afiş yükledi.

KAYNAK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like