T-Mobile, bu yıl Nisan ayında Sprint’i satın aldı. Ayrıca hemen Sprint’in 2.5GHz ağını kullanarak orta bant 5G’yi konuşlandırmaya başladı. T-Mobile, ABD genelinde orta bant 5G’yi dağıtmak için Sprint’in ağını kullanmayı planlıyor. Un-taşıyıcı Sprint’in ağını gerektirirken, çalışanlarına ihtiyacı yoktur. T-Mobile’ın Başkan Yardımcısı James Kirby, yüzlerce Sprint çalışanına hizmetlerine artık ihtiyaç olmadığını söyledi. Çalışanlardan gelen soruların hiçbirine cevap vermedi ve aramayı altı dakika içinde sona erdirdi.

Gereğince TechCrunch raporunda, T-Mobile’ın VP açıklandı sırasında konferans çağrısında üzerinde 400 çalışanı bulunduğunu küçük işletmelere hitap tamamen kaldırılacak. Sprint iç satış birimi (BISO), T-Mobile, diğer çeşitli Sprint bölümlerinde de işten çıkarmalar yaptığını açıklarken, BISO birimi en sert hit oldu. Hareket, T-Mobile’da yaklaşık 200 pozisyon açılacak ve Kirby, işten çıkarılan çalışanları başvurmaya teşvik etti.

T-Mobile tarafından çıkarılan tüm çalışanlar, 13 Ağustos’a kadar iki ay daha işlerini sürdürecekler. Kıdem tazminatı paketi, işte her yıl iki hafta ücret alacak. İşten çıkarmanın herhangi bir T-Mobile çalışanını veya birimini etkilediği görülmemektedir.

İronik bir şekilde, T-Mobile, şirketin CEO’su John Legere tarafından geçen yıl yazılan açık bir mektupta Sprint ile birleşmesinin faydalarından biri olarak artan işleri lanse etmişti. Un-taşıyıcı, devam eden bir salgın sırasında burada ve mümkün olan en kötü zamanda tam tersini yapıyor.

Daha fazlası için Güncel Haber Sitesi’ni takipte kalın. Bir sonraki haberde görüşmek üzere.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like