Tayvanlı çip üreticisi TSMC, başkanı Mark Liu’ya göre Huawei ile nihai ticaret yasağının işini önemli ölçüde etkilemeyeceğini doğruladı. Şirketin Huawei’nin çip üretim kolu olan HiSilicon tarafından sipariş boşluğunu doldurup doldurmayacağı sorulduğunda, Liu, “bunun gerçekleşmeyeceğini umuyoruz, ancak eğer yaparsa, çok kısa sürede değiştireceğiz” dedi.

Analistler, TSMC gelirinin% 60’ının ABD şirketleriyle yapılan sözleşmelerden geldiğini, ancak% 20’sinin Çin’den geldiğini tahmin ediyorlar. Yıllık genel toplantıda konuşan Liu, herhangi bir nihai boşluğun ne kadar hızlı doldurulacağını tahmin etmenin zor olduğunu, ancak TSMC’nin “bir çözüm bulacağını” ve “zorlukların birer birer üstesinden geleceğini” söyledi.

TSMC geçtiğimiz günlerde ABD’ye bir fabrika ve kalkınma planıyla 12 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı , ancak resmi basın mesajından saatler sonra ABD Ticaret Bakanlığı, Tayvan şirketini özel bir şirket edinmeye zorlayacak talaş ihracat kurallarını değiştirme teklifinde bulundu. Huawei ve ABD varlık listesindeki diğer herhangi bir şirketle iş yapmak için lisans.

Şu anda, şirket hala ABD hükümetiyle üretiminin bir kısmını Tayvan’dan ABD’ye taşımayı uygun kılacak yeni tesisi için sübvansiyonlar konusunda görüşüyor. Temel müşterileri, her ikisi de Kaliforniya eyaletinde bulunan Apple ve Qualcomm olarak kalmasına rağmen, bazı müşterilerinin askeri tedarikçiler olması muhtemeldir.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like