Yanlış bilgilendirmeye karşı mücadelesini sürdüren Twitter, Washington DC’de bir iletişim hatası hakkında yanlış iddialar yaymakla ilgili yüzlerce hesabı askıya aldı.

#dcblackout , Washington’da iletişimin bloke edildiğini iddia eden trend bir hashtag. İlk önce sadece üç takipçisi olan bir hesap tarafından tweetlendi. Ancak Washington Post’a göre, kısa süre sonra hashtag birden çıkış yaptı ve dokuz saatlik bir süre içinde yaklaşık 500.000 kez tweetlendi . Firmanın bir temsilcisi, hesapların askıya alınmasının Twitter’ın spam ve platform manipülasyonunu yasaklama politikasından geldiğini belirtti.

Hesapların askıya alınması, protestoların Minnesota’nın dışına da diğer eyaletlere yayıldığı bir zamanda geliyor. Afrikalı ve Amerikalı bir adam George Floyd’un polis nezaretinde ölümünden sonra binlerce kişi sokaklara çıktı. Protestocular ırkçılığın sona erdirilmesi çağrısında bulunuyor ve eşitlik için bastırıyorlar. Polis gücü ile ilgili ciddi eleştiriler de ortaya çıktı.

Ayrıca Twitter, George Floyd’un ölümünde üçüncü derece cinayetle suçlanan memurun eylemini taklit ederek protestocuları insanların boyunlarına diz çökmeye ikna eden bir hashtag’i de engelledi.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like