Yeni amiral gemisi Xbox Serisi X’in yanı sıra Microsoft, Xbox Serisi S olarak adlandırılan uygun fiyatlı ve daha az güçlü bir yeni nesil konsol üzerinde çalışıyor. 

Üst düzey model daha fazla güç ve 4K oyun arayan tüketicileri hedeflerken, daha ucuz olan 1080p veya 1440p oyuncuları meşgul ediyor. Aynı şeyin bu yıl gerçekleşmesini bekliyoruz. Aslında, son zamanlarda sızan bir Microsoft belgesi, uygun fiyatlı yeni nesil konsola bile işaret ediyor. Ayrıca, şimdi teklifin beklenen özelliklerine ilk bakışımız var.

Xbox Series S, Microsoft belgesinde ‘Lockhart’ kod adıyla görünüyor

Daha önce de belirtildiği gibi, yeni bir sızdırılmış Microsoft belgesi çevrimiçi olarak uygun fiyatlı Xbox konsoluna daha fazla ışık tutuyor gibi görünüyordu. Hatırlamak gerekirse, Washington merkezli şirket Project Xbox ile güçlü Xbox X Serisi’ni ortaya çıkardı. 

Bu kod adı, elbette, ürün resmi adını almadan önce idi. Farkında olmayanlar için Project Scarlett, Anaconda ve Lockhart adında iki konsoldan oluşur. X Serisi kartında Anaconda yılan gravürünü çoktan gördük. Bu, geri kalan sürümün uygun fiyatlı sürümümüz olması gerektiği ve sızdırılan belgeye uygun olduğu anlamına gelir.

Microsoft bu özel Lockhart modunu test amacıyla bir devkit olarak kullandığından, ürünün olası özelliklerini biraz belirleyebiliriz. Bu profil oluşturma modu veya devkit ile, oyun geliştiricileri Microsoft’un konsoluyla vurmak istediği performansın profilini alırlar. Belgeye göre Microsoft, Xbox Series S konsolu için 7,5 GB kullanılabilir RAM’e bakıyor. 

Ayrıca, hızaşırtılmış bir CPU hızına ve yaklaşık 4 teraflop GPU performansına bakıyoruz. Hatırlamak gerekirse, zaten ortaya çıkan Xbox Series X, 12 teraflop GPU performansının yanı sıra 13.5GB kullanılabilir RAM kullanıyor.

Daha önce de belirtildiği gibi Microsoft, yeni nesil uygun fiyatlı konsolu ile 1080p veya 1440p oyunlarını hedefleyecek. 4K’nın aksine, 1080p veya 1440p şu anda oyuncular arasında popüler seçeneklerden biri, ikincisi iki uç arasında tatlı.

Lansman, Kullanılabilirlik

Önceki trendlere baktığımızda, Xbox Series S konsolunun en üst düzey Series X teklifiyle birlikte gelmesini bekliyoruz. Şu an için, teaser zaman çizelgesi olarak “Tatil 2020” dışında şirket tarafından ilan edilen resmi bir lansman tarihi yok. Bununla birlikte, ürünü yakında duymak için daha fazlasını arıyoruz.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like