Beklenen ismiyle iPhone 9 ile ilgili bir sürü spekülasyon etrafta dolaşıyor. Şimdiye kadar 4.7 inçlik LCD ekrana sahip bir iPhone’dan bahsediliyordu. Ancak 9to5Mac, iOS 14 kod dizininde bulunan ve 5.5 inçlik “Plus” modele işaret eden bazı ifadeler keşfetti. Bu kod parçaları muhtemelen iPhone 9 Plus modeline işaret ediyor.

Apple, tanıtacağı yeni 9 serisi ile birlikte iPhone 8 serisindeki kasa oranını benzer şekilde kullanacak. Tanıtılacak her iki yeni modelin de Apple’ın iPhone 11 serisinde kullandığı A13 Bionic yongasından gücünü alması bekleniyor.

Yaklaşmakta olan iPhone 9 serisi, şirketin başarılı yüz tanıma sistemi Face ID yerine fiziksel bir parmak izi tarayıcısı ile gelecek. Bu parmak izi tarayıcısı teknolojisini Apple, Touch ID olarak adlandırıyor. Ancak popüler Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, cihaz 3D Touch’dan yoksun kalacak.

Yayınlanan rapora göre her iki cihaz da Apple Pay ve Express Transit özelliklerini destekleyecek. Express Transit özelliği, Touch ID veya Face ID ile kimlik doğrulaması yapmak zorunda kalmadan işe gidip gelmek için hızlı bir şekilde ödem yapmayı mümkün kılıyor. Tabii ki bu özellik ülkemizde aktif bir şekilde çalışmıyor ve kullanılmıyor. Ayrıca cihazlar içinde bulunan donanım sayesinde NFC etiketlerini okuma özelliğine de sahip olacaktır.

Şu anda, Apple’ın bu iPhone 9 modellerini piyasaya sürüp sürmeyeceği belirsizliğini koruyor. Apple tarafında bu cihazlarla alakalı gerek işletim sistemi içerisinde gerek de görsel sızıntıları ile bazı bilgiler ve atıflar görüyoruz. Ancak yine de şirket tarafından resmi bir duyuru yapılmadığı sürece bu modellerin gerçekliği doğrulanamaz.

iPhone 9 ve 9 Plus Koronavirüs Nedeniyle Gecikti

Apple ile ilgili analizlerde bulunan Kuo’ya göre, iPhone 9’un satış fiyatı 399 dolar civarında olacak. Renk seçenekleri olarak da Space Gray, Silver ve Red seçenekleri bulunacak. 3GB LPDDR4x RAM ve 128GB’a kadar depolama alanı ile gelmesi bekleniyor. iPhone 9 ve 9 Plus modellerinin daha önce Mart ayında piyasaya sürülmesi bekleniyordu ancak raporlar cihazın üretiminin koronavirüs krizinin patlak göstermesiyle geciktiğini gösteriyor.

Bu haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like