COVID-19 krizi nedeniyle, yüz milyonlarca öğrenci aylarca kaçırılan okulu telafi etmek için mücadele ettiğinden, kendi kendine güdümlü eğitim için hiçbir zaman daha büyük bir talep olmamıştır.

İnanılmaz bir zamanlama duygusu ile Apple, uzaktan eğitim için kullanılabilecek eğitim içeriği koleksiyonu olan Itunes U’yu bırakmayı planladığını açıkladı.

İTunes U, 2007 yılında iTunes Store’da kullanıcıların Stanford Üniversitesi gibi üniversitelerden ücretsiz eğitim içeriği bulabilecekleri özel bir alan olarak lanse edildi; California Üniversitesi, Berkeley; Duke Üniversitesi; ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü. İçerik ders dersleri, dil dersleri, laboratuvar gösterileri, spor etkinlikleri ve sesli, video veya e-kitap formatında kampüs turlarını içeriyordu.

Hizmet yaygın olarak benimsendi ve milyonlarca kez indirilen yüz binlerce kurs içeriyordu.

Bununla birlikte, Apple, sadece Apple’ın cihaz sahiplerine erişimi kısıtlayan okullar için bir çözüm olarak zorladıkları iPad gibi Apple’ın kendi mobil cihazlarında erişilebilir hale getiren hizmette değişiklikler yapıyor.

Bu, geçen yıl Apple’ın hizmeti bıraktığına dair spekülasyonlara yol açtı.Apple, hizmeti Classroom adlı bir ürünle değiştirmeyi planladıklarını söylüyor.

Apple, Classroom’un iPad’inizi güçlü bir öğretim asistanına dönüştürdüğünü ve öğretmenlerin öğrencilere bir ders boyunca rehberlik etmelerine, ilerlemelerini görmelerine ve onları yolunda tutmalarına yardımcı olduğunu söylüyor.

Okul çalışması, öğretmenlerin sınıf malzemelerini paylaşmasını, öğrencileri bir uygulamadaki belirli bir etkinliğe getirmesini, öğrencilerle işbirliği yapmasını ve öğrencilerin ilerlemesini görüntülemesini kolaylaştırarak öğretmenlerin zamandan kazanmasına ve her öğrencinin potansiyelini en üst düzeye çıkarmasına yardımcı olur.

Classroom ve Schoolwork’e ek olarak Apple, BT Yöneticilerinin iPad’leri, Mac’leri, Apple TV’yi, Apple kimliklerini, kitapları ve uygulamaları kolayca yönetmesini ve verilerin güvenli ve gizli tutulmasını sağlamak için Apple School Manager’ı tanıttı. Pages, Numbers, Keynote, GarageBand, iMovie, Clips ve Swift Playgrounds gibi uygulamalar, öğretmenler ve öğrenciler tarafından düzenli olarak kullanılan eğitime özgü özelliklere sahiptir.

Apple, 2021’in sonunda iTunes U’yu durduracak. İTunes U, 2020-2021 eğitim yılı boyunca mevcut tüm müşteriler tarafından kullanılabilir olmaya devam edecek ve bu noktada içeriğin diğer platformlara aktarılması gerekecektir.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like