Eskiden kompakt ve küçük ekranları telefonlar oldukça rağbetteydi ancak şu sıralar insanlar oldukça büyük ekranlı telefonlar satın alıyorlar. Bundan dolayı da firmalar bu doğrultuda telefon üretiyor, geliştiriyor. Bugün piyasada bulunan en kompakt telefon 4 inç ekran boyutu ile iPhone olabilir ama artık bu telefon eskidi. Bu yazımızda paylaşacağımız Rakuten Mini adlı telefon muhtemelen dünyanın en küçük ve en hafif akıllı telefonu.

Rakuten Mini’nin boyutu iPhone SE’nin ekran boyutu ile aynı. Bu telefon sadece 79 g ağırlığa sahipken genişliği ise yalnızca 53,4 mm.

Rakuten Mini, şirketin geliştirdiği Android 9 tabanlı arayüz ile geliyor. Cihaz çok küçük boyutlu olduğundan dolayı tek elle rahatlıkla kullanılabiliyor. Telefon şu anda sadece Japonya’da mevcut ve bu nedenle, Japonya’daki standart mobil ödeme sistemi olan “Osaifu-Keitai” ile birlikte geliyor. Bu, bir bilet sırasındayken veya mağazada ödeme yapmak istediğinizde telefonu kullanabilmenizi sağlıyor. Ancak dediğimiz gibi bu özellik sadece Japonya’da kullanılabiliyor.

Akıllı telefon, 16MP arka kamera ve 5MP ön kamera ile birlikte geliyor. Şaşırtıcı bir şekilde bu telefonda yüz tanıma sistemi bulunuyor ve bunu kullanarak cihazınızın ekran kilidini açabiliyorsunuz. Ne kadar güvenlidir bilemiyoruz, bunun yerine PIN kullanmak daha garanti olacaktır.

Rakuten Mini Donanım Özellikleri

Dilerseniz biraz donanım özelliklerinden bahsedelim. Telefon 4 inç boyutundayken, 1290×720 HD ekran çözünürlüğüne sahip ve ekran 3.6 inç boyutunda. Bu cihazda bulunan yonga seti Qualcomm Snapdragon 439. Cihaz 32GB depolamaya sahipken, 3GB RAM ile geliyor. Pil konusunda ekran boyutu gibi küçük kapasiteli bir pil bulunuyor – 1250mAh kapasiteli. Şarj girişi için USB-C bağlantı tipi kullanıyor. Şirket, 160 saat boyunca beklemede kalabileceğini iddia ediyor. Cihazın şu anda iki ayrı renk seçeneği bulunuyor: Beyaz, kırmızı.

Kompakt akıllı telefon Rakuten Mini’nin Japonya’daki satış fiyatı yaklaşık olarak 180 Amerikan Doları. Ancak bu telefonu Japonya’ya gidip de almak isterseniz şunu da söylemekte fayda var, sadece 6 Rakuten Mobile mağazasında bulunuyor. Eğer kompakt bir akıllı telefon arıyorsanız ve herhangi bir sebepten dolayı Japonya’daysanız Rakuten Mini modelini değerlendirebilirsiniz.

Bu haber hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizimle paylaşınız.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like