Güçlü performansları ile makineler, tüm çamaşırları 100% hijyenik hale getiren ve bunu yaparken elde yıkamaya nazaran daha tasarruflu ve daha pratik hareket etmeye olanak sağlıyor. Özellikle yaşam alanlarının temel gereksinimlerinden birisi haline gelen çamaşır makineleri, bu denli yoğun kullanıldığından karşılaşılan arızalarda doğal olarak paralel şekilde artış gösteriyor. Çamaşır makinesinin kullanımı esnasında karşılaşılan problemlerde, kullanıcılar açısından ciddi sorunlar oluşturabiliyor. Çamaşır makinesinin sıkma fonksiyonu sayesinde çamaşırlar yıkandıktan sonra çok kısa bir süre içerisinde kuruyabiliyor. Çamaşır makinesinin bu fonksiyonunu yerine getirememesi ciddi bir problem olarak değerlendirilir. Bu yüzden en kısa süre içerisinde çözüm sağlanması amacıyla profesyonel Ataşehir Arçelik Servisi hizmetlerine başvuru gerçekleştirilmelidir.

Çamaşır Makinesi Neden Sıkma Yapmıyor?

Yıkama programının ardından veya özel sıkma programı seçimi ile çamaşırlarda kalan suyun tamamen sıkılması sağlanabilir. Bu sayede yıkama sonrasında çamaşırların elde yıkamaya göre daha kısa zaman dilimlerinde kuruması mümkün olur. Çamaşır makinesinin büyük bir avantaj sağlayan bu fonksiyonunun kullanılamamasının pek çok nedeni olabilir. Çamaşır makinesinin sıkma yapamaması sorununun oluşumunda genellikle makinedeki tahliye tıkanıklıkları yatmaktadır. Yani çamaşır makinesinin su tahliye hortumunun, su tahliye filtresinin tıkanmış olması, içindeki suyu dışarıya atamamasına neden olur. Böyle olunca da sıkma fonksiyonu tamamlanamamaktadır. Bu tip durumlarda su tahliye filtresi ve hortumu için tıkanıklık kontrolü yapılır. Çamaşır makinesinin su tahliyesine engel teşkil edecek şekilde su tahliye pompası arızası olduğunda da sıkma yapamaz. Bu yüzden profesyonel Pendik Arçelik Servisi müdahalesine gerek bulunur.

Çamaşır makinensin su tahliye pompası arızasından kaynaklı sıkma yapmaması sorununun çözümü için parça yenisiyle değiştirilir. Yeni takılan su tahliye pompası ile çamaşır makinesinin tıpkı yıkama işlemi gibi sıkma işlemini de sorunsuzca yerine getirebilir hale gelmesi sağlanıyor. Suadiye Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz, çamaşır makinesinin tamburunun uygun olandan fazla doldurulmamasını da tavsiye ediyor. Hacimsel olarak çok fazla yer kaplamasa da özellikle suyu da çekince ciddi bir ağırlığın oluşması da sıkma programının yapılamamasına neden olabilir. Bu yüzden çamaşır makinesi için uygun ağırlıkta çamaşır yüklemesi yapılması önerilir. Eğer sıkma yapmıyorsa biraz çamaşır çıkartılarak, denenmesi de bu sebeple önerilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir