Huawei, son aylarda satış konusunda başarılı olduğunu kanıtlamış durumda. Şirket Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştirdiği akıllı telefon satışlarıyla Samsung’u geçerek zirveye oturdu. Huawei’nin popülaritesi elbette şirketin özelleştirilmiş arayüzü EMUI’ı da olumlu olarak etkilemektedir. Bu arayüz için en son güncelleme EMUI 10.1 olarak yayınlandı. Ancak şirketin önemli bir yetkilisi EMUI 11 sürümü hakkında belirledikleri planları duyurdu.

Huawei’nin Tüketici İş Yazılımları Departmanı Başkanı Dr. Wang Chenglu’nun yaptığı açıklamaya göre, EMUI 11 sürümünü bu yılın üçüncü çeyreğinde göreceğiz. Huawei yetkilisi, yeni arayüz sürümünün şirket için önemli olduğunu belirtti. Yeni sürümün EMUI arayüzünün sekizinci yılına özel bir ROM olarak yayınlanacağını söyledi. Ayrıca yeni güncellemenin özel bir etkinlik ile tanıtılabileceğinin de altını çizdi.

Huawei yetkilisi, yeni EMUI 11 güncellemesimin hangi tarihte geleceğini tam olarak açıklamadı. Ancak yeni nesil özelleştirilmiş Android arayüzünün Mate 40 serisi ile birlikte aynı tanıtım etkinliğinde karşımıza çıkma olasılığı yüksek. Bu konuda bir çok söylenti yeni sürümün yeni amiral gemisi modeller ile birlikte geleceğini iddia etmektedir.

Eğer bu seri ile birlikte tanıtılacak olursa Mate 40 serisinde modeller EMUI 11 sürümünü ilk kullanan cihazlar olacaktır. Huawei, EMUI’ı ilk olarak 2012 yılında Emotion UI 1.0 olarak tanıttı. Şirketin özelleştirilmiş arayüzünün ilk sürümü Android 4.0’a dayanıyordu. Sonraki yıllarda ise yeni Android sürümleri ile daha gelişmiş güncellemeler sunuldu. En son olarak ise geçen Ağustos ayında EMUI 10 sürümü tanıtıldı.

Teknoloji devi Huawei, 2012 yılında ilk olarak tanıttığı arayüzünü her geçen sene daha yenilikçi özellikler ile donatmaya özen gösteriyor. Şirket, yeni sürüm ile birlikte Google’ın mobil servislerine daha rekabetçi alternatifler sunmaya devam edecek. Huawei tarafından gelen bilgide de belirttiğimiz gibi yeni EMUI sürümü yılın üçüncü çeyreğinde beklenmektedir.

“EMUI 11 Sürümü, 2020 Yılının Üçüncü Çeyreğinde Tanıtılacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like