Samsung, amiral gemisi akıllı telefonları için Android 11 tabanlı One UI 3.0’ı piyasaya sürmeye başlasa da, şirket henüz orta sınıf ve giriş seviyesi telefonları için One UI 2.5 güncellemesini yayınlamayı bitirmedi. Bu güncellemeyi alacak en son cihazlar ise Galaxy A50 ve Galaxy A90 5G modelleridir.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz Ağustos ayı itibariyle Galaxy Note20 serisi ve Galaxy Tab S7 serisinin lansmanı ile birlikte Android 10 üzerine inşa edilen One UI 2.5 arayüzünü piyasaya sürdü. Bu güncellemede birçok yeni özellik şirketin özelleştirilmiş arayüzüne dahil edildi.

Bu cihazların piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra firma, mobil yazılımının en son sürümünü amiral gemisi cihazlarına sunmaya başladı. Yeni güncelleme, belirli Galaxy A ve Galaxy M serisi akıllı telefonlar için bile kullanıma sunuldu.

Bu listeye şimdi dahil olan modeller ise Galaxy A50 ve Galaxy A90 5G. Eski sürümün yapısı şu anda Sri Lanka’da A505FDDU5BTL1 donanım yazılımı sürümü ve Aralık 2020 güvenlik yamasıyla yayında. Güney Kore’de ise A908NKSU3CTL3 ürün yazılımı sürümü ile daha sonrası için yapı piyasaya sürülüyor. Bu güncelleme, birkaç gün içinde Türkiye ve diğer ülkelerdeki cihazlar için de yayınlanacaktır.

Yeni özellikler söz konusu olduğunda, bu telefonlar diğer Galaxy A ve Galaxy M serisi telefonlarla aynı özelliklere sahip. WiFi bağlantı hızı, WiFi parolası isteme, AOD (Her Zaman Açık Ekran) stilleri olarak Bitmoji etiketleri, yeni Samsung klavye iyileştirmeleri, Kamera uygulamasındaki Pro Video özelliği ve Mesajlar’daki SOS özellikleri gibi yenilikler, bu güncelleme ile Samsung’un bu iki modelinde gelmektedir.

“Galaxy A50 ve Galaxy A90 5G, One UI 2.5 Güncellemesi Alıyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like