Samsung Galaxy Tab S6 5G resmi olarak ortaya çıktı. Samsung’un bu yeni tableti dünyanın ilk 5G destekli tableti olacak. Yeni model mevcut modele kıyasla neredeyse hiç değişmedi.

Samsung Galaxy Tab S6 5G ilk olarak Güney Kore’de satış çıkacak. Diğer ülkelere ne zaman geleceği konusunda herhangi bir bilgi maalesef bulunmuyor.

Yeni 5G sürümü, 2019’un sonlarında piyasaya sürülen Samsung Galaxy Tab S6’dan neredeyse hiç değişmedi. Ancak bu yeni tablet; Snapdragon 855 yonga seti, 10.5 inç OLED ekranın yanı sıra S Pen dahil sadece 6GB RAM ve 128GB depolama yapılandırmasına sahip olacak. Aradaki en büyük fark ise Tab S6’nın LTE sürümünde gelen X24 modem yerine bir Snapdragon X50 5G modem.

Tablet 30 Ocak’ta Güney Kore’de satışa sunulacak ve fiyatı yaklaşık 850 Dolar olacak.

Samsung; Galaxy Tab S6 5G ile Apple’ı Geçecek

Samsung, Apple’ı ilk 5G özellikli tableti piyasaya sürerek kesinlikle öne geçmiş olacak. Asıl soru şu: 5G önemli olacak mı? LTE bağlantılı tabletler, özellikle hareket halindeki profesyoneller için üst düzey Samsung Galaxy Tab S6 ve iPad Pro seçenekleriyle yeterli gibi görünüyor.

Bu yeni tablet daha fazla kitleye ulaşmak için. 5G hala ilk aşamalarında. Bazı yoğun şehirlerin küçük kısımlarında 5G destekli cihazların 1Gbps ve daha yüksek hızlara ulaştığını gördük. Şüphe yok ki Samsung’un 5G destekli yeni tableti de bu hızlara ulaşacaktır ve tercih eden kişileri arkada bırakmayacaktır.

Bu 5G ağları 2020 yılı boyunca yayılmaya başladıkça bu yeni cihazların kullanımı da artacaktır. Apple bu yeni cihaza bu sene bir rakip 5G tablet çıkarır mı bilemiyoruz. Ancak Apple 5G cihazlara telefonlarda olduğu gibi geçiş yapmaz ise geride kalmış gibi gözükebilir.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like