Bu yıl akıllı telefon lansmanları konusunda farklı durumlara şahit oluyoruz. Genel olarak bazı telefonların tanıtım tarihleri tuhaf bir şekilde değişiklik gösterebiliyor. Elbette bu değişiklikler üzerinde küresel koronavirüs salgının da etkisi büyük. Genellikle Eylül ayı başında piyasaya sürülen yeni nesil iPhone modelleri ertelendi. Şimdi ise genellikle Ekim ayında piyasaya sürülen Pixel modeli garip bir şekilde erken piyasaya sürülecek. Google Pixel 5 akıllı telefon modeli, tüm özellikleriyle birlikte 30 Eylül tarihinde tanıtılıyor olacak.

Google, bir sonraki amiral gemisi Pixel modelinin lansman tarihini resmen onayladı. Şirket Pixel 5 modeli için 30 Eylül’de sanal bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlik ile birlikte yeni nesil Pixel modelinin yanı sıra yeni Chromecast ve akıllı hoparlör cihazı da müşterilerin beğenisine sunulacak.

İşte Google Pixel 5 Akıllı Telefon Modeline Dair Bildiklerimiz

Google’ın bu yılki donanım çalışmaları hakkında bilinmesi gereken neredeyse her şeyi zaten biliyoruz. Chromecast ve Google TV ile birlikte gelmesi muhtemel Sabrina Dongle’ı tanıtımdan çok öncesinde öğrendik. Google’ın yeni akıllı hoparlörlerini biliyoruz ve tabii ki, Pixel telefonlar her seferinde sızdırıldığı için yeni modelin tüm teknik detaylarını öğrenmiş durumdayız.

Sızdırılan görüntülere dayanarak, Pixel 5’in çift kamera ve çoğunlukla benzer bir Pixel tasarımıyla birlikte delikli ekran ile geleceğini biliyoruz. Bu yıl telefonda herhangi bir Project Soli donanımı olmayacak, ancak görseller arkaya monte edilmiş bir parmak izi tarayıcısını gösteriyor. İlk sürpriz Google’ın yeni modelinde amiral gemisi 8 serisi Qualcomm işlemci yerine Snapdragon 765G yonga setini kullanması olarak karşımıza çıkıyor.

Cihazın amiral gemisi yonga seti yerine orta sınıf bir yonga seti ile geliyor olması fiyatında da umarız fark yaratır ve nispeten daha uygun bir fiyatlandırma ile satışa sunulur. Bununla birlikte Pixel 5 modelinin 90Hz ekran tazeleme hızına, 8GB’a kadar RAM’e ve 4.000mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olması bekleniyor. 30 Eylül tarihi için planlanan tanıtım etkinliğinde karşımıza çıkan ürünleri yine aynı tarihte Teknobuk.com üzerinden sizlere aktarıyor olacağız.

“Google Pixel 5 Akıllı Telefon Modeli, 30 Eylül’de Tanıtılacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like