HarmonyOS, Huawei Geliştirici Konferansı 2019’da (HDC 2019) piyasaya sürülen, Huawei’nin kendi geliştirdiği işletim sistemidir. Görünüşe göre, Çinli teknoloji devi yakında HarmonyOS’u Çin bilgisayar endüstrisine getirebilir.

Weibo’nun iyi bilinen bir tahmincisine göre, Huawei, Kunpeng işlemcileri tarafından desteklenen yerli (Çin) pazarında HarmonyOS 2.0 destekli bilgisayarları piyasaya sürüyor.

Tipster, birkaç il, şehir ve bölgenin PC endüstrisi tedarik zincirini kurmak için Huawei’le işbirliği yaptığını belirtti. Bu, Huawei’yi kendi ev alanından başlayarak PC pazarına getirmek için potansiyel bir rol oynayabilir.

HDC 2019’da HarmonyOS’u yükseltmek için yol haritasını paylaştı. 2020’de HarmonyOS 2.0 ile Huawei, Yurtiçi PC, Akıllı Saat / Bantlar ve Otomotiv / Araba arayüzleri için piyasaya sürmesi planlanıyor. HarmonyOS, 2022 yılına kadar daha fazla platform benimseyecek.

Huawei Kunpeng Hakkında Bilgiler

Huawei, Kunpeng bilgi işlem çözümlerini Kunpeng yonga seti ve kendi Kunpeng anakartıyla çalışan kurumsal müşteriler için zaten satıyor.

2019’da Huawei, Kunpeng 920 İşlemci’ye göre geliştirilen ilk Masaüstü anakartını listeledi. Kart, bellek, sabit sürücüler ve ağ arabirim kartı (NIC’ler) gibi genel donanımlarla uyumludur.

Kunpeng Masaüstü Kurulu Özellikleri:

  • İşlemci – 4/8 çekirdekli ve 2.6 GHz’li Kunpeng 920 işlemci
  • Dahili Depolama – 6 SATA 3.0 sabit sürücü arabirimi, 2 M.2 SSD yuvası
  • Bellek – 4 DDR4-2400 UDIMM yuvası, maksimum kapasite 64 GB
  • PCIe Genişletme – 1 PCIe 3.0 x16, 1 PCIe 3.0 x4 ve 1 PCIe 3.0 x1 yuvası
  • Ağ Bağlantı Noktaları – GE ağ bağlantı noktalarını veya optik bağlantı noktalarını destekleyen 2 LOM NIC
  • USB – 4 USB 3.0 ve 4 USB 2.0

Tüketici İçin HDC2020

Kunpeng işlemci ve anakart şu anda tüketici kullanımı için üretilmiyor. Dolayısıyla tüketici ticareti için Huawei Geliştirici Konferansı 2020’ye kadar beklemek zorundayız.

Şu anda Huawei, HDC2020 etkinliği için herhangi bir tarih açıklamadı. Ancak Ağustos ayında bu etkinliğin gerçekleşmesi bekleniyor.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like