Yaklaşan Huawei Mate 40 serisinin şu an için şirketin HiSilicon Kirin yonga setinde sahip son Huawei akıllı telefon modeli olacağı onaylandı. Ancak şirket hala üç yeni akıllı telefon, bir katlanabilir telefon, bir tam kablosuz kulaklık ve bir de akıllı saat dahil olmak üzere bir dizi yeni ürün üzerinde çalışmalar yürütüyor. Huawei, bunun yanı sıra içe doğru katlanan yeni Mate X2 modeli üzerinde de geliştirme çalışmaları yapıyor.

Tüm bu yeni Huawei ürünlerinin varlığına dair ilk bilgiler popüler teknoloji uzmanı Evan Blass tarafından Twitter’da paylaşıldı. Blass, paylaştığı gönderide sadece cihazların kod adını açıkladı ve bunun dışında bu yeni ürünlerin teknik özelliklerine dair bir bilgi paylaşmadı.

Yeni Huawei Mate X2 Modeli, İçe Doğru Katlanabilir Ekran İle Geliyor

Tüm bilgiler bununla sınırlı değil. DSSC ve DisplaySearch’ün kurucusu ve baş araştırmacısı olan Ross Young, Evan Blass’ın Twitter üzerinden paylaştığı gönderiye bir yanıt verdi. Bu yanıtta Huawei’nin yeni katlanabilir akıllı telefon modeli olacak olan Mate X2’ye dair daha fazla ayrıntıyı ortaya koymuş oldu.

Ürün İsmiKod Adı
HUAWEI Mate X2Teton
Yeni nesil HUAWEI nova  (nova 8 serisi olabilir)Jessica/Barbie
HUAWEI Y9aFranklin
HUAWEI FreeBuds ProMermaid
HUAWEI Watch FitStia

Ross Young’a göre yaklaşmakta olan yeni nesil Huawei katlanabilir telefon modeli tıpkı Samsung’un Galaxy Fold ve Galaxy Z Fold 2 modelleri gibi içe doğru katlanabilir bir ekrana sahip olacak. Bununla birlikte Huawei’nin Samsung Display ve BOE’den ekran paneli satın alacağından da bahsetti. Ancak bu durumun yetersiz olabileceğini söyledi.

Eğer Huawei yeni Mate X2’de Samsung Display’den satın aldığı ultra ince katlanabilir ekran panellerini kullanırsa bu durum bir ilk olacak. Peki ne için bir ilk olacak? Şu anda Samsung Display’in UTG camları sadece katlanabilir Samsung modellerinde kullanıyor. Huawei de bu esnek panelleri kullanırsa Samsung dışında ilk defa farklı bir akıllı telefon üreticisi bu panelleri cihazlarında kullanmış olacak.

“Huawei, İçe Doğru Katlanabilen Yeni Mate X2 Modeli Üzerinde Çalışıyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like