Koronavirüsün patlak vermesi, Çin’in yeni nesil hücresel bağlantı standardını vatandaşlarına tanıtan ilk ülkelerden biri olduktan sonra bile ülke genelinde 5G kapsamını tamamlama planlarına dikkat çekti.

 Doğal olarak, küresel bağlantı yarışında, bu Doğu Asya ülkesine Batı’daki meslektaşları için kullanılamayan önemli bir teknolojik avantaj sağladı ve hiçbir Amerikalı veya Avrupalı ​​ekipman tedarikçisinin Huawei’nin 5G dişlisi için bulunan güvenlik açıklarıyla birleştirilmiş anlaşmalarına yaklaşamaması Şirketin ürünleri Amerikalı milletvekillerini huzursuz bir duruma soktu.

İlk önce İran’a yönelik ticari yaptırımları ihlal ettikten ve daha sonra Çin Komünist Partisine yakın olduğu için ABD hükümeti ile çelişen Huawei, geçen hafta ABD Ticaret Bakanlığı’nın yarı iletken satışlarını sınırlamak için kurallarını yükselttiğinde yeniden dikkat çekti şirket. Karar, Huawei’nin kanama kenarı üretim düğümlerine erişim açısından Batı ve Doğu rakiplerine ayak uydurabilme konusundaki endişelerini artırdı.

Bu notta, şirketin Kablosuz Ağ Ürünleri Başkanı Bay Gan Bin, Huawei’nin 5G ağ ürünlerinin mevcut durumu hakkında önemli detayları paylaştı. Gelecekte TSMC ile devam eden potansiyel bir ekşi olmasına rağmen, Huawei’nin 5G vitesiyle önemli değişiklikleri başlatmaya devam ettiğini öne sürüyorlar.

Huawei, Şebeke Operatörlerinin 5G Şebekesi Dağıtımında Harcamaların Azalmasına Yardımcı Olan Faktörler:

Açılış konuşmasında Bay Bin yumruk, Çin’in mevcut 5G çıkışına ışık tuttu. Yürütücüye göre, geçen yılın sonuna kadar, Frekans Bölmeli Dubleksleri kullanan sistemlere göre daha ucuz ve uygulanması daha kolay olan Zaman Bölmeli Çoklama (TDD) iletişim sistemlerine dayanan 200.000 5G Masif Çoklu-Çoklu-Çoklu-Çıkış (MIMO) sitesi (FDD).

2020 yılının sonunda, Bay Bin, Çin’in bu 5G MIMO TDD sahalarının sayısını dört kat artıracağına ve ülke genelinde 340.000’den fazla sitede 340.000 saha istihdam edildiğine inanıyor.

Avrupa’da, hem TDD hem de FDD hücre sahaları kullanılacak ve bu, ikinci sistemin sunduğu faydaları tüketicilere getirecektir. TDD sahaları, gönderen ve alıcı arasındaki iletişim için tek bir frekans kullandığından, kullanılan tek frekans nedeniyle maliyetler ve diğer parametrelerin yönetimi daha kolay hale gelse bile, sistem içindeki sinyallerin yönetimindeki karmaşıklıklar artar.

Ayrıca Bay Bin, Huawei’nin şirketin 5G ağ donanımını kullanırken taşıyıcı işletme harcamalarını azaltma çabalarını da vurguladı. Bu cephede, şirketin Blade Active Array Units (AAU) ‘nun operatörlerin maliyetleri düşürmesini ve antenler kurulduğunda oyuna giren alan kısıtlamalarını yönlendirmesini sağlayacağına inanıyor. Üniteler, TDD ve FDD antenlerini tek bir pakete entegre ederek operatörlerin makro sitesi dağıtım süresini% 85’e kadar azaltmalarını sağlar.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like