Huawei en son EMUI 9.1 güncellemesini Nisan ayında açıkladı. O zamandan beri, toplam 27 Huawei modeli, özelliklerle dolu ROM’un genel beta güncellemesini aldı ve en son parti güncellemeyi birkaç gün önce aldı. Huawei şimdi EMUI 9.1 Stable sürümü 10 modele yayınlanmak için ayarlanmış durumda. Modeller yedi Huawei modelinden ve üç Honor modelinden oluşuyor.

Güncellemenin yayınlanacağı modeller: Huawei Mate 10, Huawei Mate 10 Pro, Huawei Mate 10 Porsche Design, Huawei Mate RS Porsche Design, Huawei P20, Huawei P20 Pro, Huawei Nova 3, Honor 10, Honor V10 ve Honor Play.

Duyurunun Weibo’dan gelmesinden dolayı bu güncellemenin Çin versiyonu için olması bekleniyor. Huawei’nin küresel versiyon güncellemesini uzak bir zamanda gerçekleştirmesi bekleniyor.

İşte EMUI 9.1 Yenilikleri

Huawei’nin EMUI 9.1’i Android 9.0 Pie’ye dayanıyor ve Android 9.0’ın derin özelleştirme optimizasyonu sayesinde minimalist bir tasarım benimsiyor. Bu sürüm aynı zamanda duvar kağıtları, temalar ve simgelerde iyileştirmeler getiriyor. Ayrıca, kullanıcı arayüzünü kullanmayı kolaylaştıran genel kullanıcı uygulamalarında da bazı iyileştirmeler sunuyor. Sağlık, ofis, eğlence, seyahat ve daha fazlası gibi çeşitli yönleri kapsayan yapay zeka (AI) özelliklerinde de gelişmeler var.

EMUI 9.1 aynı zamanda GPU Turbo 3.0 ile GPU Turbo grafik hızlandırma teknolojisine yükseltildi. Bu özellik, düşük güçlü bir full frame oyun deneyimi sunuyor. Ayrıca, EMUI 9.1, Huawei’nin ses asistanının yanı sıra akıllı çift 4G SIM kart değiştirme özelliğine sahiptir. En iyi internet kapsama alanına sahip SIM kartı otomatik olarak değiştirir. Ayrıca, okuma hızını %20 oranında artıracak ve yaklaşık 2 GB sistem depolama alanından tasarruf etmesi ön görülen EROFS (Genişletilebilir Salt Okunur Dosya Sistemi) ile birlikte geliyor.

Kaynak: 
https://www.gizmochina.com/2019/07/23/huaweis-emui-9-1-stable-version-now-set-to-hit-the-first-batch-of-10-models/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like