Ekran paneli kalibrasyon ve optimizasyon hizmeti DisplayMate, “En İyi Akıllı Telefon Ekranı” ödülünü Apple’ın birkaç ay önce piyasaya sürdüğü iPhone 12 Pro Max modeline verdi. Şirket, iPhone 12 Pro Max’in ekran performansını A+ derecesi ile değerlendirdi. Super Retina XDR ekran paneline sahip olan akıllı telefon, sahip olduğu ekran performansı ile birlikte kendi kategorisindeki en iyi cihazlar arasına girmeyi başarmış durumda.

DisplayMate isimli şirket, geçtiğimiz senelerde piyasaya sürülen iPhone 11 Pro ve iPhone XS Max modelleri için de çeşitli kategorilerde “en yüksek” veya “en iyi” derecelendirmeleri ile ödüller vermişti. Bu sene satışa çıkan yeni nesil iPhone 12 Pro Max modeli ise toplamda 11 yeni ekran derecelendirme kategorisinde en tepede yer almayı başardı ve bu ödülü DisplayMate tarafından aldı.

En İyi Akıllı Telefon Ekranı Ödülü, iPhone 12 Pro Max Modeline Gidiyor!

Derecelendirme yapılırken birçok farklı veri ele alındı ve bu veriler diğer cihazlar ile karşılaştırıldı. Bu kıyaslamalardan birkaçını dilerseniz sizlerle paylaşalım. DisplayMate firması, akıllı telefonların ekranlarını test ederken mutlak renk doğruluğu, görüntü kontrast doğruluğu, yoğunluk ölçeği doğruluğu, renk doğruluğundaki en küçük kayma ve yoğunluk ölçeği, en yüksek kontrast oranı, en düşük ekran yansıması, en yüksek görünür ekran çözünürlüğü gibi parametreleri ele alıyor.

Sadece sıraladığımız bu parametreler de yeterli olmuyor. Görüş açısı değiştirildiğinde parlaklık değişimi, en yüksek parlaklıktaki renk değişimleri, ortam ışığında en yüksek ekran kontrast oranı da test ediliyor. Aynı zamanda OLED cihazlar için en yüksek tam ekran parlaklığı gibi bazı farklı parametreler de işin içine giriyor. Akıllı telefonların hepsi bu veriler altında test ediliyor. Sonuçlara göre ise bir puan belirleniyor ve diğer cihazlar ile karşılaştırılıyor.

120Hz ve hatta 144Hz ekranların trend olduğu bu dönemde 60Hz yenileme hızı ile gelen ekranların başarılı olması oldukça önemli. 60Hz ekrana sahip olan iPhone 12 Pro Max modeli de bu ekranı ile en iyi olmayı başarmış durumda. Elbette daha iyi ekranlar piyasada mevcut. Ancak bu şartlar altında, kendi kategorisinin galibi Apple’ın iPhone 12 Pro Max modeli olmayı başarmış durumda.

“iPhone 12 Pro Max, En İyi Akıllı Telefon Ekranı Ödülünü Aldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like