Apple, Eylül ayındaki Time Flies etkinliğinde yalnızca yeni nesil tablet ve akıllı saat modellerini tanıttı. Cupertino merkezli teknoloji devi, iPhone 12 serisini henüz duyurmadı. Aslında, şirket henüz lansman etkinliğinin tarihini bile açıklamadı. Ancak henüz iPhone 12 serisi bile tanıtılmadan iPhone 13 modelinin bazı teknik özellikleri ortaya çıktı.

2021 yılında tanıtılacak olan iPhone 13 ve iPhone SE 3 modelleri hakkındaki bilgiler, Twitter üzerinde DSCC’den Ross Young tarafından paylaşıldı. Bu detaylar, Ross Young’un şirketinin yanı sıra Mizuho Securities’den de gelmektedir. Dilerseniz henüz iPhone 12 serisi tanıtılmadan ortaya çıkan iPhone 13 özelliklerine bir göz atalım.

Bilinen Apple iPhone 13 Özellikleri

Ross Young’ın tweetlerine ve paylaşılan bir resme göre iPhone 13 modelleri, iPhone 12 cihazları ile aynı boyutta ekranlarla gelecek. Ayrıca, gelecek serideki dört telefonun tümü entegre dokunmatik (Y-Octa) panellere sahip olacak. Panellerinin tam boyutları aşağıda listelenmiştir.

  • iPhone 13 – 5,42 inç
  • iPhone 13 – 6,06 inç
  • iPhone 13 Pro – 6,06 inç
  • iPhone 13 Pro Max – 6,67 inç

Tüm modellerde OLED paneller bulunsa da tedarikçileri farklı olacaktır. Örneğin, SDC (Samsung Display Co., Ltd.), Mini olarak adlandırılabilecek daha küçük modelin yanı sıra Pro Max için de paneller tedarik edecek. Oysa LGD (LG Display), en üst model dışındaki tüm modeller için paneller sağlayacaktır. Son olarak BOE, Pro ve standart iPhone 13 için paneller tedarik edecek. Tüm bunlara ek olarak, tüm modeller ProMotion teknolojisi (yüksek yenileme hızı) ile gelecek. Ancak yalnızca Pro Max modeli Galaxy Note20 Ultra gibi değişken yenileme hızı için LTPO özelliğine sahip olacak.

Kameralara gelince, normal iPhone 13 modelleri (5.4 inç ve 6.1 inç) çift kamera kurulumuyla donatılmış olarak gelecek. Bu cihazlardaki 1.7µm birincil sensör, iPhone 12 Pro Max’te piyasaya sürülecek olanla aynı olacak. Öte yandan iki Pro modeli, SensorShift ile yükseltilmiş 1.9µm birincil sensör ile üçlü kamera kurulumuna sahip olacak. Bu iPhone’larda ayrıca ToF kamera da olacak.

Son olarak, dört iPhone 13 serisi telefonun tümü Face ID ile gelecek ve bu nedenle, bir kez daha çentik özelliğine sahip olmalarını bekleyebiliriz. Ayrıca hepsi 5G’ye hazır olsa da sadece Pro modellerinde mmWave desteği olacak. Henüz iPhone 12’lerin de tanıtılmadığını göz önünde bulundurursak bu bilgilerin tamamen doğru olma olasılığı tartışmaya açık durumda.

“iPhone 12 Tanıtılmadan iPhone 13 Modelinin Özellikleri Ortaya Çıktı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like