Apple Insider tarafından henüz iPhone 12 modelleri bir tanıtılmamışken iPhone 13 modeli hakkında bir iddia ortaya atıldı. Apple‘ın gelecek yıl için piyasaya sürmeyi planladığı amiral gemisi iPhone 13 serisinin kamera detayları hakkında bazı söylentiler ortaya çıktı.

Paylaşılan sızıntı görsellerine göre iPhone 13’de Apple’ın X modelleri ile birlikte benimsediği kare kamera modülü mevcut olacak. Ancak bu sefer bir farklılık olacak. Dörtlü kameranın yer alacağı belirtilen bu kamera modülünün alt bölümünde bir de iPad Pro modelinde gördüğümüz LiDAR sensörünün yer alacağı iddia ediliyor.

Görüntüleri yayınlayan kaynak bu görüntüdeki kameralar hakkında da bazı ayrıntılar paylaştı. Dörtlü kurulum olarak sunulması beklenen bu kamera modülünde 64MP ana kamera sensörü ve 40MP geniş açılı kamera yer alacak.

Bunun dışında 3-5x optik yakınlaştırma ve 15-20x dijital yakınlaştırma yeteneğine sahip olan 40MP telefoto sensör sunulacak. Aynı zamanda bu üç sensöre ek olarak yine 40MP çözünürlüğe sahip 0.25x ters optik yakınlaştırma yapabilen bir sensör mevcut olacak. Bu dört sensöre ek olarak bir de LiDAR sensör yer alacak.

Apple’ın yüksek çözünürlüğe sahip kameralar geçme konusunda oldukça yavaş davranıyor. Hala daha düşük çözünürlüklü kameraları amiral gemisi modellerinde kullanıyor. Ancak düşük çözünürlüğe rağmen stabil çalışan kamera yazılımı sayesinde oldukça kaliteli video ve fotoğraflar kaydedebiliyor.

iPhone 13 modeliyle alakalı belirttiğimiz kamera özellikleri spekülasyonlardan ibarettir. Yani hiçbir şekilde onaylanmış ve doğrulanmış bir bilgi değildir. Sadece bazı analistler tarafından olması beklenen kamera düzeni bu şekildedir.

“iPhone 13 Modeli, 64MP Ana Kamera ve 40MP Telefoto Kamera İle Gelebilir” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like