Doğalgaz altyapısını kullanan kombiler, klasik mekanizması gereğince aldığı gaza ateşleme sağlayarak, suyu ısıtmaktadır. Isıtılan suyu peteklere göndererek, ortam sıcaklığının istenen düzeye getirilmesini sağlar. Bu sistem fonksiyonunun sorunsuz bir şekilde gerçekleşebilmesi için ateşleme işleminin sorunsuzca gerçekleşmesi gerekir. Eğer kombiniz ateşleme yapamaz ise kullanılamaz durumda olur. Kombinizin ateşleme yapamaması durumunda muhakkak en kısa süre içerisinde profesyonel Kartal Baymak kombi Servisi hizmetlerine başvuruda bulunmanız çok önemlidir.

Kombi Neden Ateşleme Yapamaz?

Kombinizi normal şekilde çalıştırmanıza rağmen ateşleme sağlayamıyor ise cihazınızı kullanamazsınız. Bu durumda kombinizdeki ateşlememe sorununun giderilebilmesi için öncelikli olarak neden kaynaklandığının belirlenmesi gereklidir. Kombinizin ateşleme yapamaması durumunda Kombi Servisi profesyonel hizmetlerine başvuruda bulunmadan önce cihazın bağlı olduğu doğalgaz tesisatında akış olup, olmadığını kontrol etmelisiniz. Doğalgaz vanasının kapalı olması, bölgede doğalgaz kesintisi olması gibi genel durumlar nedeniyle de kombiniz gaz alamadığından ateşleme yapamıyor olabilir. Bu durumda doğalgaz akışının sağlanmasının beklenmesi gerekir. Ancak cihazınıza yönelik böyle bir durum söz konusu değil ise teknik bir problem mevcut olduğu anlamına gelir ki çözüm için profesyonel Vaillant Kombi Servisi hizmetlerine başvuruda bulunmalısınız.

Kombi Ateşlememe Arızası Nasıl Çözülür?

Kombinizde ateşleme yapamama sorunu mevcut olduğunu belirlediyseniz, profesyonel servis hizmeti almadan önce yapabileceğiniz bir işlem daha bulunur. Bu işlem ise kombi resetleme işlemidir. Resetleme işlemi kombinizin marka ve modeline göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu işlemi nasıl yapabileceğiniz cihazınızın kullanma kılavuzunda yer almaktadır. Bu işlemi gerçekleştiremiyorsanız da profesyonel destek alabilirsiniz. Kombinizde resetleme işlemini yaptıktan sonra da ateşleme sağlanamıyor ise profesyonel Demirdöküm kombi Servisi hizmetlerine başvuruda bulunmalısınız.

Kombi teknikerleri tarafından kombinin “iyonizasyon elektrodu” ve “ateşleme elektrodu” bileşenlerinde arıza kontrolü gerçekleştirilir. Bununla birlikte kombinizin gaz valfi arızası da değerlendirilir. Yapılan kontrollerde hangi teknik bileşeni arızalı olduğu kısa sürede tespit edilerek, gerekli onarım işlemleri yerinde müdahaleyle gerçekleştirilir. Müdahaleler kaliteli ve güvenli bir çözüm için ağırlıklı olarak arızalı olan parçanın yenisiyle değişimi şeklinde gerçekleştirilir. Bu sayede aynı veya benzer nitelikteki arızalar ile kısa süre içerisinde yeniden karşı karşıya kalmamanız garanti edilmektedir. Nitekim servisimizce yapılan tüm arıza onarım müdahalelerinde 1 yıl garanti desteği de bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir